blink-182 grotendeels uitgesloten voor Europese festivalzomer 2024

Blink 182 press picture

Helaas toch (bijna) geen optredens voor blink-182 op ons continent in 2024. Een nieuwe tour door Noord-Amerika gooit roet in het eten.

De hoop dat Blink-182 volgend jaar op Europese festivals zou pronken, verdwijnt door de laatste bekendmaking van de band. Er staat een nieuwe concertreeks op de planning voor juni, juli en augustus. Dan bevindt de groep zich in Noord-Amerika voor maar liefst dertig shows. Dit deel van de ‘One More Time’ tour start in de Amerikaanse stad Orlando. De laatste show van blink-182 vindt op 15 augustus in Toronto, Canada plaats.

De aankondiging maakt een bezoek aan Lowlands en Pukkelpop wel heel lastig. Pukkelpop trapt al af op de dag dat de band rondom Mark Hoppus zo’n 6.000 kilometer verderop zijn. Eerder werd gespeculeerd dat blink-182 aan het eind van de zomer op nog enkele Europese festivals zou kunnen staan. De geruchten ontstonden nadat enkele shows in Glasgow bekend werden gemaakt.

Inhaalconcerten

Het lijkt erop dat de shows in het Verenigd Koninkrijk slechts bedoeld zijn om de geannuleerde concerten van begin september in te halen. Toen moest drummer Travis Barker noodgedwongen naar zijn vrouw vanwege familieomstandigheden, waardoor de optredens niet door konden gaan. Het nieuws hintte dus niet stiekem op een Europese tour.

De mannen stonden begin deze maand nog in de Ziggo Dome en deden in september al het Sportpaleis aan. De Benelux wordt dus zeker niet overgeslagen. Voor die concerten mocht The Story So Far het voorprogramma verzorgen. Tijdens de Amerikaans tour neemt de band Pierce the Veil mee. blink-182 heeft in 2024 een druk programma met nog een aantal shows in Nieuw-Zeeland en Australië, waarbij Rise Against als supportact meegaat. Die zijn dan wel weer op tijd terug voor de Europese festivalzomer.