Het is tijd voor collectieve traumaverwerking van de verregende festivalzomer van 2016

Photo Credit: Kamiel Scholten / Festileaks

Een nieuwe aflevering van de Festivalpodcast staat eerder dan gebruikelijk alweer voor je klaar. Elke twee weken nemen Jos (Festileaks), Julia (KINK) en Judith (Festileaks) alles door wat er speelt op het gebied van festivals. Luisteren kan via Spotify of elke andere podcastapp.

Je hoort in deze aflevering:

  • Een uitgebreide terugblik op de festivalzomer van 2016: waarvan grofweg de eerste helft compleet in het water viel. Wat heet? Modder! Ellende! Iedereen die er bij was, denkt er nog bibberend over terug. Tijd om samen over dit collectieve festivaltrauma te komen.
  • We bellen met de Zwarte Cross om in te checken hoe het gaat met de voorbereidingen. Waarom besloot het festival een vierde dag toe te voegen, en hoe kan het nou dat die als enige nog niet uitverkocht is?
  • Er is weer veel aan de hand met de bevrijdingsfestivals: het rijk schiet zowaar te hulp, maar gaat het (op lange termijn) genoeg zijn? Ook zijn de eerste line-ups voor 5 mei bekend.
  • We checken de nieuwe muziek van festivalacts Dua Lipa en Vampire Weekend en vragen ons af: waar blijven nou die Nederlandse shows?
  • En nog veel meer!

De beste manier om op de hoogte te blijven van nieuwe afleveringen, is door je te abonneren. Dat kan via Spotify of Apple Podcasts.

Luister via Spotify

Doet de episode het niet? Probeer het door hier te klikken of zoek handmatig ‘Festivalpodcast’ in je podcastapp.

De Festivalpodcast

De Festivalpodcast is een co-productie van radiozender KINK en festivalplatform Festileaks. Festivalfanaten Julia, Judith en Jos komen elke twee weken samen om bij te kletsen over wat hen opviel in de wereld van festivals en live muziek. Van buckethats tot fannypacks, van mainstage tot dixieland en van timetable tetris tot bier: luister je mee naar dit plezier?

In de zomer word je meegenomen naar alle grote festivals van Nederland (en daarbuiten!). Tijdens de rest van het jaar worden de dikste line-ups gespot, de interessantste trends besproken en vooral veel lekkere muziek geluisterd om warm te lopen voor het festivalseizoen.

Dat doen onze hosts echter nooit alleen, want De Festivalpodcast is niks zonder de levendige community. Je bent van harte uitgenodigd om mee te doen! Bijvoorbeeld via de speciale Whatsapp-groep of via het Festileaks Festival Forum. Of kom langs bij de meet-ups op de festivals zelf!