Advertisement

Dit heb je nodig als je naar een festival gaat

Een festival is hét ultieme moment om te kunnen genieten van de muziek. Maar, wat moet je eigenlijk allemaal meenemen naar een festival? Hieronder staat het voor je op een rij, zodat je goed voorbereid op pad kunt naar het festivalterrein. Zo kun je gegarandeerd een leuke dag beleven!

1. Tickets

Voordat je überhaupt los kunt gaan op je favoriete festival, dan is het wel goed om tickets te hebben. Op die manier kun je zonder problemen genieten van de tofste optredens en natuurlijk de leukste dag. Om aan festival tickets te komen, is het natuurlijk wel van belang dat je weet wanneer de tickets in de verkoop gaan. Als je dit in de gaten houdt, dan heb je binnen no time je tickets binnen en kun je gaan genieten van de tofste festivals: kijk voor tickets op GoTicketShop!

2. Voor een meerdaags festival: slaapspullen

Als het festival meerdere dagen duurt, is het belangrijk om slaapspullen mee te nemen. Wat je precies mee moet nemen wat betreft slaapspullen, hangt af waar je precies gaat slapen. Slaap je in een hotel, dicht bij het festivalterrein? Dan zijn toiletspullen en een schoon setje kleren natuurlijk voldoende. Zit er een camping bij het festivalterrein en ga je hier overnachten, tussen het feesten door? Dan is het ook slim om een tent en een slaapzak mee te nemen.

3. Zonnebescherming

Het festivalseizoen gaat vaak hand in hand met mooi weer. Zorg er daarom voor dat je ook zonnebescherming meeneemt. Denk daarbij aan een zonnebril en een hoed of een pet. Zo zorg je ervoor dat in ieder geval jouw gezicht wordt beschermd tegen de zonnestralen. Zorg er ook voor dat je je voldoende insmeert: het is goed om te checken of je zonnebrand mee mag nemen op het festivalterrein, of dat er plekken zijn op het festival zelf waar je zonnebrand kunt krijgen.

4. Oordopjes

Ook is het van belang dat je jezelf goed beschermt tijdens een festival. Het geluid kan namelijk behoorlijk intens zijn. Niet alleen is het geluid intens, maar ook hard. Het is daarom verstandig om oordopjes mee te nemen naar het festival. Op die manier raken je oren niet beschadigd en kun je zonder problemen genieten van alle muziek. Zorg dat je ze inslaat en dat je ze goed in je oren doet, en dans lekker mee met de muziek.

5. Goede schoenen

Als laatste is het natuurlijk van belang dat je een hele dag kunt staan, kunt dansen en kunt lopen. Het is dus niet een gek idee om ervoor te zorgen dat je goede schoenen aan doet tijdens een festival. Op die manier houd je de hele dag of weekend goed vol en kun je zonder problemen blijven dansen op je favoriete muziek.

De volledige lijst vind je in onze Festival Paklijst.