Advertisement

Het kan altijd erger: dit festival vraagt 130 euro voor een sixpack Heineken

Photo credit: Nikki Born / Festileaks.

Een biertje wordt overal duurder, en dat muntje voor 3,75 hakt er flink in. Maar toch, het kan altijd erger. De Verenigde Staten is doorgaans al geen hele vriendelijke plek voor alcoholprijzen, maar het Electric Daisy Carnival Festival in Las Vegas spant voorlopig de kroon.

Macro Edge bezocht het beroemde Electric Daisy Carnival (EDC) en plaatste een foto van de prijslijst op X. Hou je ergens aan vast, want de prijzen zijn niet voor de poes. Het absolute pronkstuk is 63.000 dollar voor één fles Methuselah (dat blijkbaar een 6-liter fles champagne is – wisten wij ook niet). Maar iets meer down to earth: een sixpack Heineken gaat voor 140 dollar. Goedemiddag.

Ben je op een budget? Dan is een watertje je beste keus. Voor slechts 90 dollar heb je 6 flesjes water. Koopje!

Check hier het volledige menu:

Waarom de prijzen zo hoog zijn? Dat heeft waarschijnlijk te maken dat dit specifieke menu bij een VIP-deck hoort. Aangekondigd als de ‘meest exclusieve ervaring’ bij EDC, gaat het kopen van een fles alcohol voor die prijs hier gepaard met een ritje met een golfkar naar je tafel – waardoor de koper ook iedereen om hem heen kan laten weten hoeveel geld hij heeft uitgegeven.