Vacature: Festileaks zoekt redacteuren social media

Photo: Festileaks

Het festivalseizoen van 2024 staat op het punt te beginnen. We hebben er bij Festileaks zin in om dit de meest bijzondere zomer ooit te maken. Maar daar kunnen we nog wel wat hulp bij gebruiken. We zijn daarom op zoek naar een aantal nieuwe vrijwilligers voor het social media-team.

Festileaks is een festivalplatform dat drijft op de community, zowel voor als achter de schermen. Een diverse club mensen, van jong tot oud, verspreid door het hele land. Wat ons bindt, is de overtuiging dat festivals een ideale wereld vormen. De waarden die er gelden, het enthousiasme dat er heerst en de vrijheid die er wordt gevoeld. Het is wat ons betreft het mooiste dat de wereld te bieden heeft. Festileaks doet zijn best om precies dát gevoel niet alleen in die paar weekends, maar het hele jaar door aanwezig te laten zijn. Kun jij je vinden in die filosofie, dan willen we graag kennis met je maken.

Waar zijn we naar op zoek?

Wat de functie betreft, zijn we nu op zoek naar social media-redacteuren voor ons Community Team. Herken jij jezelf in het volgende profiel?

 • Je bent een ster in social media, voornamelijk Instagram Reels en TikTok.
 • Je bent op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends.
 • Je weet de doelgroep te pakken met een creatieve caption in de juiste tone-of-voice.
 • Je hebt kennis van Adobe (Photoshop en/of XD).
 • Je bezit sterke communicatieve vaardigheden, zowel in het Nederlands als in het Engels.
 • Je denkt mee in creatieve formats/concepten en bent pro-actief.

Als je niet aan deze dingen voldoet maar je denkt wel dat je een socials-talent bent, mail dan ook vooral!

Wat bieden we jou?

Alle functies bij Festileaks zijn op vrijwillige basis en je werkt vanuit huis, naast je studie of baan. Je komt terecht in een jong en supergezellig team van ruim vijftig vrijwilligers die niets liever doen dan zich bezighouden met festivals en muziek. Een functie bij Festileaks geeft je de handvatten voor:

 • … Het maken van impact bij duizenden volgers per dag. Festileaks is met 800.000 unieke websitebezoekers per maand een bekend platform voor iedereen die zich interesseert voor festivals.
 • … Een dikke upgrade van je sociale leven. Festileaks is niet alleen een platform, maar ook een vriendengroep. We organiseren maandelijkse borrels: boottochten door de Amsterdamse grachten, barbecueraves in de zon, film- en spelletjesavonden, weekendjes weg en nog veel meer. Daarnaast zien we elkaar vaak op concerten en festivals door het hele land.
 • … De uitbreiding van je netwerk, door contacten te onderhouden met de Nederlandse festival- en muziekindustrie.
 • … Het ontwikkelen van jezelf. Festileaks is een opleidingsplatform voor jong talent. Welke rol je binnen het team ook wilt aannemen of welke skills je ook wilt leren: bij Festileaks hebben we veel aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling.

Oh, en hadden we al gezegd dat Festileaks iedere zomer op festivals door heel Europa te vinden is? Dat klopt: als Festileaker kun je je elk jaar aanmelden om namens Festileaks op locatie verslag te doen van je favoriete festival. Hoe vet is dat?

Ja, ik wil!

Hebben we je enthousiasme gewekt? Dan leren we je heel graag kennen. Als jij je vertrouwd voelt bij onze waarden en interesses, ben jij misschien wel die headliner waar we op zitten te wachten. Laat ons via een mailtje naar [email protected] weten wie jij bent, en waarom jij graag ons team wilt versterken. Voor vragen kun je mailen naar [email protected] of [email protected].

Sollicitatieprocedure

 • Reageren op deze vacature kan tot en met maandag 13 mei 2024. We sturen iedereen een bevestiging van ontvangst.
 • Uiterlijk 15 mei 2024 ontvang je van ons een reactie, met daarin indien van toepassing een uitnodiging voor een vrijblijvend welkomstgesprek.
 • Het welkomstgesprek vindt plaats in de vorm van een videocall en daarin luisteren we graag naar jouw verhaal. Ook is er ruimte om verdere vragen te stellen en leggen we je graag meer uit over Festileaks.
 • Zodra we een goed beeld hebben van wat we aan elkaar hebben, ga je indien van toepassing aan de slag met een proefopdracht.
 • Daarna kun je aan de slag. En hopen we nooit meer afscheid van je te nemen.