Weerbericht Dauwpop 2024: modderig terrein, maar vergeet je zonnebrand niet

Dauwpop publiek
Photo credit: Boy Janissen / Festileaks

Aankomend weekend mogen we weer festivallen in Hellendoorn, Dauwpop 2024 staat namelijk voor de deur! Om je tas in te kunnen pakken is het belangrijk om te weten wat het weer dit weekend gaat doen. Volgens Weeronline is het verstandig om rekening houden met modderige schoenen, maar moeten we ons ook goed insmeren.

De vreemde ‘wachtperiode’ tussen de festivals in april en de zomerfestivals is vanaf dit weekend écht voorbij. Deze vrijdag en zaterdag kunnen we op Dauwpop 2024 weer een heleboel mooie acts zien. Er vallen wat buien, maar qua temperatuur belooft het een zacht festivalweekend te worden. Ook is er goed nieuws voor de mensen met hooikoorts: dit weekend hoef je waarschijnlijk nauwelijks je neus te snuiten!

Vrijdag 31 mei

⛅️ Verwachting: regelmatig zon, maar ook buien met kans op onweer
🌡 Temperatuur overdag: 20 graden
Neerslag: 3 mm
👕 Kledingadvies: T-shirt, trui, schoenen die tegen regen en modder kunnen, regenjas, zonnebril, pet
Nacht: 10 graden
🏆 Weercijfer: 8
🤧 Hooikoorts: kleine kans op klachten
☀️ Zonkracht: 5

Op vrijdag vallen geregeld buien, die gepaard kunnen gaan met onweer. Hierdoor kan het terrein vooral op de eerste dag modderig worden. Er staat slechts een zwakke tot matige wind en de temperatuur ligt rond de 20 graden, dus echt koud wordt het waarschijnlijk niet. Vergeet je zonnebrandcrème niet, want in de middag schijnt de zon redelijk fel en kan je makkelijk verbranden. ’s Nachts koelt het flink af, dus een trui meenemen is zeker slim..

Zaterdag 1 juni

⛅️ Verwachting: ook geregeld zonneschijn, kleinere buien dan vrijdag
🌡 Temperatuur overdag: 18 graden
Neerslag: 1 mm
👕 Kledingadvies: T-shirt, trui, schoenen die tegen regen en modder kunnen, regenjas
Nacht: 12 graden
🏆 Weercijfer: 7
🤧 Hooikoorts: kleine kans op klachten
☀️ Zonkracht: 2

De tweede Dauwpopdag is gelukkig droger dan de eerste. Hier en daar kan alsnog een bui vallen, maar minder vaak en minder hevig dan op vrijdag. Het is overdag een beetje koeler dan vrijdag, maar de nacht is iets zachter. Desondanks is een trui ook vandaag geen overbodige luxe. De zonkracht valt vandaag mee, al is smeren uit voorzorg altijd een prima idee.

Dauwpop Logo

Dauwpop 2024

Locatie
Nederland
Hellendoorn, Nederland
Datum 31 mei - 1 juni 2024
Tickets Niet meer beschikbaar.