Advertisement

Burna Boy fans krijgen maar 30% van ticketprijs geannuleerd concert terug

Photo credit: Thomas Heijligers / Festileaks

Fans die een kaartje hadden voor de show van Burna Boy in de Johan Cruijff ArenA op 9 juni, krijgen maar 30% van de betaalde kosten daarvoor terug. Het concert werd begin mei plots geannuleerd wegens ‘onvoorziene omstandigheden.’

Nadat Burna Boy vorig jaar al eens een show in de GelreDome annuleerde ondanks dat fans daar al uren in de zaal stonden, werd ook de show die op 9 juni in de Johan Cruijff ArenA plaats zou vinden vorige maand geannuleerd. De reden is wat dubieus: Burna Boy schreef op Instagram dat ‘evenementorganisatoren hun contractuele verplichtingen niet nakwamen.’

Niks geregeld

FYN Productions, een van de organisatoren van het evenement, noemt dat een ‘vals bericht.’ Bon Bon Entertainment, de andere organisator van het event, licht verder toe: ‘We kregen maanden geen reactie, noch via Whatsapp, noch via de mail. Hij heeft gewoon niet het team om zich heen om zulke grote shows te organiseren.’ Er had van alles geregeld moeten worden in aanloop naar de show, wat niet gebeurd zou zijn.

De evenementorganisatoren houden dus vol dat het de schuld van Burna Boy is dat de show is afgelast, en vinden dat hij eerst voor de gemaakte kosten moet ophoesten. Burna Boy zelf is dat niet van plan en wijst terug naar de productiebedrijven, zo schrijft 3voor12.

Recht op volledige teruggave

In Het Parool wijst de Consumentenbond op de rechten die ticketkopers hebben: bij een afgelast concert heb je simpelweg recht op volledige teruggave van de ticketprijs. Zij vermoeden echter dat de concertorganisatoren dat ook wel weten, en de huidige koers vooral varen om de druk op Burna Boy op te voeren en tijd te rekken. De ticketkoper is in de tussentijd slachtoffer van een ruzie tussen organisator en artiest.