Advertisement

Camping Pinkpop 2024 geopend: dit zijn de eerste beelden

Photo credits: Mike Verbunt

Landgraaf kleurt langzaam roze, want het Pinkpopweekend is voor de campinggangers van start gegaan. Sommige bezoekers waren er al vroeg bij en zaten nog voordat de hekken van de campings open gingen traditiegetrouw voor de ingang. Zo ziet de donderdag van Pinkpop 2024 op de camping eruit!

Photo credits: Gwen Vernooij

Bepakt en bezakt in het OV

Het was gisteren even flink balen voor alle weekendgangers met een P5-parkeerticket. Door de heftige regenval moesten de parkeerplaatsen sluiten. De organisatie kwam met het wijze advies om het openbare vervoer te nemen. Niet voor iedereen even makkelijk gezegd als gedaan, maar een hoop festivalgangers pakten hun rugzakken in en sleepten hun tentjes naar het dichtstbijzijnde station. Dat leverde mooie taferelen in de Limburgse Arriva-treinen op. En niemand kon eromheen: Pinkpop 2024 is officieel begonnen!

Camping B | Photo credits: Mike Verbunt

Modderige paden

Het slechte weer heeft niet alleen invloed op de parkeerplaatsen, maar ook de campings moeten mensen hun hart vasthouden. De weide ligt er maar modderig bij dit jaar. Ondanks dat er nog meer regen wordt voorspeld in de komende dagen, zijn er geen loopplaten tussen de tenten. Kampeerders vrezen voor wat er nog moet komen. Een paar regenlaarzen is momenteel zeker geen overbodige luxe.

Photo credits: Gwen Vernooij

Koud bier bij de tent

Campingbezoekers die koude trays voorafgaand aan Pinkpop 2024 hebben besteld, kunnen deze vandaag al ophalen. Sommige zijn ook al binnen en de eerste koude blikken zijn opengetrokken. Maar ook de biertjes die lauw zijn geworden in de rij worden snel genuttigd wanneer de tent stabiel staat. Of nog daarvoor, om jezelf wat moed in te drinken. Cheers!

Dj Bart Cloosen | Photo credits: Patrick de Hoogt

Gezelligheid met het avondprogramma op camping B

Met een paar biertjes achter de kiezen en de modderschoenen aan zijn we alle natte ellende alweer een beetje vergeten. Tijd om te doen waarvoor we gekomen zijn: een dansje en genieten van muziek. In de Desperados Area is de klassieke silent disco los, terwijl in Jan’s Feestcafé de Pinkpop Queer Club voor het eerst haar roze krullen laat zien. Op het programma: de Limburgse drag queen Patty Pam-Pam en diskjockey Keta Minaj. Tot in de late uurtjes kun je hier genieten van feestelijke hits en spectaculaire shows. Wat een begin van het weekend!

Photo credits: Gwen Vernooij

Het befaamde Pinkpopbandje

Het is elk jaar weer een leuke verrassing: met welke kleuren lopen we een weekend lang om onze polsen? Dit jaar komen we dicht in de buurt van de officiële kleuren van het festival. De paarse tint van het bandje springt meteen in het oog en is afgewerkt met een zomerse, vrolijke geeltint. Zouden de kleuren gekozen zijn door het gebrek aan zon komend weekend? Aan het bandje zal het in ieder geval niet liggen; die brengt meer dan voldoende sunshine naar Megaland.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2024

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 21-23 juni 2024
Line-up
Ed Sheeran
Calvin Harris
Måneskin
Tickets Niet meer beschikbaar.