Advertisement

De magische touch van Mystic Garden 2024

Photo credit: Debbie Spaan | Festileaks

Het is half juni. Normaliter bereiden we ons dan voor op een zomerse festivaldag in het weekend. Niets is minder waar, want afgelopen zaterdag leek het wel herfst in Nederland. Gelukkig wist het magische Mystic Garden 2024 op kunstige wijze kleur te geven aan een grauw en soms guur decor in Het Sloterpark in Amsterdam.

Vanaf binnenkomst wordt duidelijk dat je dit event niet snel zal vergeten: je voelt je als Alice die net Wonderland is ingetuimeld. Op het parkpad waan je je in een sprookjesbos waar aan de takken boven je hoofd allerlei versiersels hangen en je tussen de bomen van alles kunt ontdekken. Je voelt je ineens weer even kind die vol verwondering rondloopt in pretpark De Efteling. De sprookjesachtige sfeer wordt zelfs doorgetrokken in de plattegrond van het evenement.

mystic garden plattegrond

Prachtige podia en aankleding

Muziek, kunst en verbeelding komen samen op Mystic Garden 2024. De verschillende podia (waarvan twee overdekt) zijn genesteld op kleine open veldjes in het Sloterpark, waardoor zelfs de mainstage intiem voelt. De kleurrijke podia, maar ook de decorstukken en verlichting op de dansvloer steken mooi af tegen de grijze hemel.

Mystic Garden 2024
Mystic Garden 2024, photo credit: Debbie Spaan | Festileaks

Er valt regelmatig een fikse regenbui en de wind heeft vooral bij het veldje van Tijdmasjien vrij spel vanaf het water van de Sloterplas. Extra houten vloeren en rijplaten moeten de bodem van het park beschermen. Hierdoor blijft de meeste festivalgangers modderige schoenen gelukkig bespaard.

Mystic Garden 2024
Mystic Garden 2024, photo credit: Debbie Spaan | Festileaks

Tafeltennissen en ravestokken

Het festival presenteert geen exclusieve of verrassende line-up, maar daar komt het publiek in eerste plaats niet voor. Veel mensen lopen rond en wagen een dansje op de lekkere beats die ze tegenkomen. Slechts één keer is het ons níet gelukt bij een podium te geraken door drukte, namelijk bij de set van Benny Rodrigues in Cirque Mystique. Niet geheel ontoevallig op een overdekte stage tijdens een regenbui. Dat de muzikale programmering niet het belangrijkste aspect is van het festival, blijkt ook uit ander vertier dat het evenement biedt.

Mystic Garden 2024, photo credit: Debbie Spaan | Festileaks

We zien drukbezette tafeltennistafels (in diverse uitvoeringen), bellenblaasmachines, een eetplein, zitjes in het bos en een piano tijdens onze dwaaltochten. Je kunt zelfs bij een tentje je eigen ravestok in elkaar knutselen. Dit vindt gretig aftrek: op de diverse dansvloeren en looproutes zie je op-en-neer bewegende lange staken versierd met glitters, pluche beesten en linten.

Mystic Garden 2024
Mystic Garden 2024, photo credit: Debbie Spaan | Festileaks

Magisch en gemoedelijk

We hebben zelden een evenement bezocht waar leeftijd echt geen rol speelt. Zo tellen we minimaal drie generaties op de dansvloer bij het hoofdpodium. Net als in de Efteling lijken hele families – inclusief oma’s en opa’s – gezamenlijk erop uit te zijn gegaan. Mystic Garden 2024 schittert weliswaar door de aankleding, maar het zijn de festivalgangers die voor de magische touch zorgen.

Mystic Garden Logo

Mystic Garden 2024

Locatie
Nederland
Amsterdam, Nederland
Datum 15 juni 2024
Line-up
Joyhauser
Space 92
Giorgia Angiuli
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.