Melt Festival houdt op te bestaan

Melt
Photo: Niek Bosma / Festileaks

Het populaire Duitse Melt festival stopt, de aankomende editie is de allerlaatste. Maar toekomstplannen worden gemaakt.

Na 27 jaar, en 25 edities op het iconische Ferropolis terrein, valt het doek voor Melt. Door, naar eigen zeggen, “meerdere factoren” kan het festival niet door blijven bestaan. In het statement, te lezen via de socialmediakanalen en website, blikt de organisatie met grote dankbaarheid terug op afgelopen jaren. Maar blikt het ook vooruit naar de aankomende, laatste editie waarvoor ze “een paar verrassingen in petto hebben.”

Maar niet getreurd, want waar de ene deur sluit, opent er een andere. Het team laat namelijk weten dat er achter de schermen hard wordt gewerkt aan een nieuw concept. Wat niet dezelfde naam zal dragen en ook niet in Ferropolis plaats zal vinden. Er is dus nog steeds genoeg om naar uit te kijken!
Lees het volledige statement hieronder.

Melt Festival 2024

Wie nog een laatste keer van dit unieke festival wil genieten is in het weekend van 11 tot en met 13 juli van harte uitgenodigd op Melt Festival 2024 om nog één keer te dansen in Ferropolis. Aankomende editie staan onder andere James Blake, Bonobo en Sugababes op het affiche, maar ook onze eigen Job Jobse en KI/KI zullen de geschiedenisboeken ingaan op deze allerlaatste editie van Melt. Kaarten in alle soorten en maten zijn nog steeds verkrijgbaar.