Advertisement

Caravans in brand op Zwarte Cross, man aangehouden

Photo credit: Brian van Heijningen / Festileaks

Op de camping van de Zwarte Cross ontstond vrijdagavond brand. Hierbij vatten drie caravans vlam. De politie heeft een 24-jarige man aangehouden en doet verder onderzoek.

Dat het niet verder is geëscaleerd, is vooral te danken aan de campingbezoekers van Zwarte Cross, zo meldt het festival in een statement op de website. Aanwezige campingbezoekers reageerden snel en adequaat door andere caravans weg te sleuren. Hulpdiensten en medewerkers kwamen ook snel in actie, waardoor kon worden voorkomen dat de brand verder zou verspreiden. De bezoekers die een alternatieve slaapplek nodig hadden zijn opgevangen en kregen tenten, slaapzakken en luchtbedden van de organisatie.

Bij de brand is niemand zwaargewond geraakt. Wel zijn enkele personen lichtgewond geraakt en hadden brandwonden, die ter plekke bij de EHBO zijn behandeld. Niemand hoefde uiteindelijk naar het ziekenhuis.

Er is inmiddels een verdachte aangehouden. Het betreft een 24-jarige man uit de Friese gemeente Waadhoeke, die als bezoeker aanwezig was het op het festival. De politie doet nog verder onderzoek naar de oorzaak van de brand en roept getuigen op zich te melden.

Zwarte Cross Logo

Zwarte Cross 2024

Locatie
Nederland
Lichtenvoorde, Nederland
Datum 18-21 juli 2024
Line-up
The Darkness
Joost
Status Quo
Tickets Niet meer beschikbaar.