Advertisement

De camping van Electric Castle 2024 heeft alles: rollend naar de mainstage, bungeejumpen en luxe!

Photo credit: Monique Biermans

Hartje zomer kamperen in het buitenland op een festivalcamping vlak naast het terrein? Rollend je tent uit en binnen 10 minuten op de mainstage? Letterlijk van een plateau in het diepe springen? Op Electric Castle kan het!

Van 17 juli tot en met 21 juli 2024 is Bánffy Castle in Bonțida, Roemenië weer het toneel van Electric Castle 2024. Het festival heeft al een aantal jaar op rij de award voor Best Medium Sized Festival in de wacht gesleept en wij begrijpen heel goed waarom. De locatie is geweldig en zo ook de camping vlak naast het festivalterrein, maar hoe ziet dat er precies uit?

Photo credit: Electric Castle

Een weekje vakantie op EC Village

Tijdens het festival wordt de camping omgedoopt tot dorp en krijgt het de naam EC Village. Bezoekers die op de camping willen overnachten zijn vanaf maandag 12 uur welkom. De camping sluit haar poorten een week later op maandag om 10 uur. De reguliere campingtoegang à € 69,- staat los van je weekendticket. Vergeet je deze aan te schaffen? No worries, je kan ook nog ter plaatse je campingticket kopen. Tijdens het evenement heb je doorlopend (24 uur) toegang tot EC Village, wat betekent dat je dus, tussen alle dansjes door, jezelf even snel kan opfrissen of een dutje kunt doen. Dat is wel nodig, want als je wilt kan je 24 uur doorgaan op Electric Castle..

Photo credit: Electric Castle

Variatie aan kampeeropties

Accommodatie op EC Village is voor elk budget beschikbaar. Je kan ervoor kiezen om je eigen tentje mee te nemen en op te zetten maar je kunt ook gaan voor een vooropgezet tentje. Het reguliere campingticket is voldoende als je je eigen kampeermateriaal meeneemt, maar wil je liever wat meer luxe? Dan kun je ook nog kiezen voor de volgende upgrades:

  • Prepitched tent by Lidl: € 69,-
  • Queen Boutique incl. 2 bedden en 2 campingstoelen: € 439,-
  • Wooden Cabin incl. 2 bedden en stroom: € 479,-
  • Hygge tent incl. 2 bedden en 2 campingstoelen: € 519,-
  • Capsule incl. 2 bedden, stroom en een ventilator: € 519,-
  • Igloo Tent incl 2 bedden, een tafel en stroom: € 559,-
  • Fancy Cabin 2 bedden, stroom en een kluis: € 639,-

Bovengenoemde prijzen zijn voor de 2024 editie, op basis van 2 personen en exclusief 8% boekingskosten. Er zijn ook pakketten beschikbaar voor 3 personen of meer via www.electriccastle.ro.

Kom je liever met de auto of de camper? Dan is dat ook mogelijk! Voor € 99,- heb je een kampeerplaats an 3 x 8 meter op de autocamping en voor € 249,- kun jij met je camper overnachten op de campercamping.

Photo credit: Electric Castle

Campingfaciliteiten

De faciliteiten van EC Village zijn comfortabel. Waar je op Glastonbury nog dixies hebt en het met een schaarste aan douches moet doen, heb je in Roemenië doorspoeltoiletten en voldoende douches om je weer herboren te voelen. Ook zijn er plekken waar je je elektronische apparaten kunt opladen, schaduwrijke lounges en een heuse foodcorner. Je kunt zelfs je was laten doen bij de Persil Laundromat. Ben je liever actief bezig op de camping, dan kun je tafeltennissen of beachvolleyballen.

Pure adrenalinekick: Bungeejumpen

Ja, je leest het goed, daag jezelf uit met bungeejumpen. Neem een sprong in het diepe en bekijk het festival vanuit de hoogte. Voor het bungeejumpen is trouwens geen camping pass nodig. De Bungeejumping voucher volstaat. Op locatie kost het € 70,-, maar koop je je kaartje online via de website dan betaal je maar € 50,-.

Photo credit: Electric Castle

De temperatuur

Een van de belangrijkste vragen, hoe is het weer tijdens Electric Castle? Meestal zeer zonnig en warm met af en toe een bui. De temperaturen lopen op tot wel 35 graden. Daarentegen kan het ’s nachts flink afkoelen tot zo’n 18 graden, maar dat is nog steeds zeer aangenaam als we het vergelijken met West-Europese festivals die afgelopen maanden vooral te maken hebben met ontzettend veel modder en regen en daardoor alternatieven moeten bedenken om hun terrein een beetje begaanbaar te maken.

Photo credit: Monique Biermans

Electric Castle 2024

Het Roemeense, sprookjeachtige Electric Castle 2024 viert haar tiende verjaardag en op hun feestje staan o.a.: Massive Attack, Khruangbin, Bonobo, Sevdaliza, Sean Paul, Paolo Nutini, Bring Me the Horizon, Apashe, Chase & Status, Kawala en meer geprogrammeerd. De leuke namen op de poster, het lekkere, betaalbare eten en drinken en de prachtige locatie zijn de perfecte ingrediënten voor een onvergetelijke festivalervaring.