Advertisement

Geruchten: wie vervangt headliner Queens of the Stone Age op Pukkelpop 2024?

Photo: Ben Houdijk

Na het uitvallen van Queens of the Stone Age mist Pukkelpop 2024 een headliner. Lukt het de organisatie om een naam van vergelijkbare grootte te strikken? Wij zetten alvast de mogelijke vervangers op een rijtje.

Een domper voor Pukkelpop 2024: twee grote bands verdwijnen van de line-up. Naast grote headliner Queens of the Stone Age heeft ook smaakmaker The Smile moeten afzeggen voor het festival in Kiewit. Hoe gaat de organisatie deze gaten opvullen? Dit zijn de mogelijkheden.

Foto: Thomas Heijligers / Festileaks

Wat doen andere festivals?

QOTSA laat in totaal op zeven festivals een gat achter. Øyafestivalen in Noorwegen, Way Out West in Zweden en Syd for Solen in Denemarken vullen dat op met Jack White, die verder nog geen data in België heeft. Lowlands strikt Justice, maar het Franse duo stond deze zomer ook al op het Waalse Dour. Toch hoeft dat geen dealbreaker te zijn voor Pukkelpop: Justice stond naast Lowlands eerder dit seizoen ook al eens op de Nederlandse festivalweide, op Best Kept Secret 2024.

Kiest Pukkelpop voor één van deze acts, of heeft het een deal gemaakt met de andere twee getroffen festivals? Het Franse Cabaret Vert en het Portugese Villar de Mouros hebben namelijk ook nog geen vervanging bekendgemaakt.

Måneskin op Pinkpop 2024. Foto: Nikki Born / Festileaks

QOTSA vervanger: dit zijn de kanshebbers

De grootste hoop voor rockliefhebbers op Pukkelpop 2024 is dat het festival een vergelijkbare band kan strikken. QOTSA stond geprogrammeerd op zondag 18 augustus, dus we kijken naar acts die deze dag nog vrij hebben. Zo is Måneskin beschikbaar voordat de Italianen een weekend later op het Franse Rock en Seine staan. In één jaar headliner op Rock Werchter én Pukkelpop is ongebruikelijk, maar nood breekt soms wet.

Daarnaast zou Blink-182 een optie kunnen zijn. De poppunkers werken deze zomer een Noord-Amerikaanse tour af, maar komen eind augustus naar Europa voor optredens op de Engelse zusterfestivals Reading & Leeds. Liam Gallagher speelt vrijdag 16 augustus in Belfast, maar heeft de zondag nog vrij.

Ook zijn er verschillende indie-bands met een gaatje in hun tourschema. The National en Pulp spelen allebei een weekend voor Pukkelpop op Scandinavische festivals, terwijl LCD Soundsystem en Massive Attack te zien zijn op het eerdergenoemde Rock en Seine. The National was deze zomer al headliner op Live Is Live in Antwerpen, maar de andere drie hebben vooralsnog geen Belgische data.

De grootste vis in de vijver is misschien wel Lana Del Rey. De Amerikaanse zangeres zou een klapper van jewelste zijn en staat na Pukkelpop op zowel Rock en Seine als de Engelse zusterfestivals Reading & Leeds.

Speculeer verder over Pukkelpop 2024

Natuurlijk is deze opsomming niet volledig en kan de organisatie met een verrassing komen. Denk jij toch al meer te weten? Speculeer dan verder op het Festileaks forum. In het Pukkelpop 2024-topic wordt er lustig op los gediscussieerd.

Liever via WhatsApp in contact komen met andere festivalgangers? In onze Festifans WhatsApp-community vind je een speciale groep specifiek gericht op fans van Pukkelpop.

Pukkelpop Logo

Pukkelpop 2024

Locatie
België
Hasselt, België
Datum 15-18 augustus 2024
Line-up
The Offspring
Goldband
Sam Smith
Tickets Niet meer beschikbaar.