Advertisement

Liquicity 2024 is een ongekend inclusieve en saamhorige ervaring

Afgelopen weekend vond Liquicity Festival plaats, het meest geliefde drum & bass festival van Nederland. Festileaks was erbij en zag een euforische viering van een van de meest saamhorige subculturen van Nederland.

Door Benthe Commissaris.

Misschien herken je het wel: die ene vriend die eigenlijk vooral van drum & bass houdt, maar toch maar de meer mainstream technofestivals bezoekt omdat daar nou eenmaal alle vrienden heengaan. Daar hebben ze bij Liquicity iets op bedacht: ze zetten volop in op het bemiddelen tussen solo-festivalgangers. Bijvoorbeeld via speciale campsites voor solo travelers, of door Whatsapp-groepen om mede-festivalgangers in te ontmoeten.

Die relaxte en inclusieve sfeer op het Liquicity festival zorgt ervoor dat iedereen zich welkom en gewaardeerd voelt, ongeacht wie je bent of ervaring met drum & bass hebt. Het is een plek waar je jezelf kunt zijn en met iedereen verbinding kunt leggen. Maar echt: ga een kwartiertje op de dansvloer staan en je hebt er tien nieuwe beste vrienden bij.

Nieuwe vriendschappen

Op die manier worden er meer dan op welk ander festival dan ook makkelijk nieuwe vriendschappen gemaakt, en dat leidt tot een super bijzondere sfeer. Aan het begin van het weekend nog vreemden, aan het eind onlosmakelijk onderdeel van de Liquicity family. Een community die sowieso al hecht is – en internationaal. Dat komt doordat Liquicity ooit begon als YouTube-platform, waarvan de volgers nog steeds jaarlijks hun weg weten te vinden naar het festivalterrein in Oudkarspel. 

Het gevoel van gemeenschap wordt nog eens versterkt door de moeite die iedereen stopt in de kleding en in een goede tijd met elkaar. Overal zijn excentrieke outfits te zien (zeker op de thema-avond op zaterdag) – of meegebrachte banken op de dansvloer. En als de mensen de kleur niet brengen, dan doet het festival dat zelf nog wel: het is een magische wereld met overal waar je kijkt kunstinstallaties, lichtshows, lasershows, vuur en visual arts. 

Programma

En dan is er natuurlijk nog de muziek. De line-up bestaat uit de beste drum & bass artiesten van over de hele wereld, die allemaal hun eigen unieke draai aan het genre geven. Bezoekers worden getrakteerd op een driedaagse mix van alles met een tempo van 174 bpm, melodieuze liquid drum & bass tot harde, energieke rollers.  

Het hoge tempo is niet het enige dat drum & bass als elektronisch muziekgenre onderscheidt. DJs worden regelmatig ondersteund door MCs die het publiek ophypen en over de rollende beats heen rappen, terwijl artiesten als Koven en Emily Makis met volle kracht over hun eigen muziek heenzingen. En als het niet van de stage komt, dan wel van de mensen: drum & bass zit vol met bekende nummers die het publiek regelmatig omtovert tot luidkeelse karaoke-sessie.

Even geen zin in muziek? Het festivalterrein is een ware speeltuin waar je je volledig kunt uitleven. Van workshops yoga en schilderen en creatieve hoekjes om je totaal te laten gaan met schaken, tot spontane dansfeesten met een hele stage vol met silent disco’s tot diep in de ochtend en sportevenementen. Ook ontspanning wordt gestimuleerd met sauna’s en hottubs op het campingterrein.

Must-visit

Liquicity Festival 2024 was een feest voor de zintuigen en een oprechte viering van de drum & bass cultuur. Met een sterke nadruk op gemeenschap, creativiteit en inclusiviteit, biedt het festival een unieke en onvergetelijke ervaring voor iedere bezoeker. Of je nu een doorgewinterde drum & bass liefhebber bent of een nieuwkomer in de scene, er is altijd iets te beleven en te ontdekken. De combinatie van de beste drum & bass van de planeet, een warme en gastvrije sfeer, en een breed scala aan activiteiten maakt Liquicity een must-visit voor iedere festivalliefhebber.