Advertisement

Lowlands 2024 verstrengt drankbeleid camping

Photo credit: Thomas Heijligers / Festileaks

Eigen consumpties mee naar de camping in Biddinghuizen? Let dan even op wat is toegestaan, want het drankbeleid van Lowlands 2024 is aangepast.

Met minder dan een maand te gaan tot Lowlands 2024 van start gaat, kunnen de eerste fanatiekelingen al hun praktische zaakjes op orde brengen. Om alles in goede banen te leiden, deelt de organisatie praktische informatie over de festivalregels. Een groot deel daarvan gaat over onze favoriete goudgele rakkers en andere alcoholische versnaperingen.

Het drankbeleid op de camping van Lowlands 2024 is in ieder geval strenger dan andere jaren. Hoewel de hoeveelheid per persoon hetzelfde blijft (acht liter), is het niet langer toegestaan om drank met een alcoholpercentage van meer dan vijftien procent mee te nemen. Deze beperking komt voort uit de voorwaarden van de vergunning. Vodka, rum of andere sterke drank mag dus niet mee de camping op. Maar ook varianten, zoals cocktails of mixdrankjes, moeten buiten de poort blijven. Ook als hier minder dan vijftien procent alcohol in zit, want alleen onaangebroken verpakkingen zijn toegestaan. Glas is zoals altijd verboden.

Geen blik op het terrein

Ook een bvo’tje (biertje voor onderweg) meenemen op het festivalterrein zit er niet meer in. Je blik moet leeg zijn voordat je de oversteek van camping naar terrein mag maken. Een leeg flesje van maximaal een halve liter is wel toegestaan. Deze kun je gratis vullen (met water, niet met bier).

Krijg jij al stress bij de gedachte dat je het met acht liter geen vier dagen gaat redden? Dan kun je ervoor kiezen om extra bier, witte wijn of rosé te bestellen en op te halen op het terrein. Net als op Down The Rabbit Hole is het mogelijk om alvast een order te plaatsen. Een fles wijn kost net geen tien euro, en voor 30 euro (exclusief statiegeld) krijg je een tray Heineken. Er is ook een speciaalbiertje gebrouwen door brouwerij Oedipus beschikbaar, die exclusief beschikbaar is voor de Lowlandsgangers van 2024.

Lowlands Logo

Lowlands 2024

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 16-18 augustus 2024
Line-up
Justice
Fred again..
Goldband
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.