7 must-sees op Lowlands 2024

Lowlands 2023, photo credit: Nikki Born / Festileaks

Het is weer augustus en dat betekent Lowlands! Op 16 augustus barst het festival in Biddinghuizen weer los. Dit jaar staan onder meer Fred Again.. en Goldband op de planken. Daarnaast is er natuurlijk nog ontzettend veel meer te zien. Daarom geven wij je zeven tips die je echt niet mag missen. De must-sees van Lowlands 2024.

1. Barry Can’t Swim

Wij vroegen het ons ook af: Who the f*ck is Barry Can’t Swim? Het is de Schotse DJ en producer Joshua Mainnie. Vorig jaar maakte hij grote indruk met zijn debuutalbum When Will We Land?. De Schot maakt elektronische muziek met duidelijke invloeden vanuit jazz, house en afrobeat. Hij wordt nog weleens vergeleken met Fred Again.., die natuurlijk nog wel wat harder gaat qua hype en bekendheid. Het optreden van Barry Can’t Swim voorspelt in elk geval een hoop energie en dansen.

Waar: Heineken
Wanneer: zondag om 17:00 uur

Photo: Michael Buishas

2. Big Thief

Het volgende optreden waar wij naar uitkijken is die van Big Thief. Deze Amerikaanse indiefolkband staat op vrijdag in de Bravo en dat lijkt de perfecte plek voor ze. Met een plek waar de artiest de show intiem kan overbrengen, weten zij namelijk wel raad. Op een plek waar de aandacht voor de muziek van de band centraal staat, komt de luistermuziek van Big Thief het beste naar voren. Naast de setting gaven we in een eerder artikel nog meer redenen waarom Big Thief op Lowlands echt een must-see is.

Waar: Bravo
Wanneer: vrijdag om 17:15

3. Sugababes

Een van de grote smaakmakers op de poster is natuurlijk de Sugababes. Na de plaat Sweet 7 die in 2010 uitkwam bleef het ruim een decennium muzikaal gezien vrij stil rondom de babes. Er waren wat wisselingen van de wacht binnen de groep en de dames lasten een pauze in om aan soloprojecten te werken. Vorig jaar speelden de Sugababes al op onder meer Milkshake en in Paradiso en nu pakken ze dus lekker door. Heb jij al zin om los te gaan op ‘Push The Button’ en ‘About You Now’? Je hebt nog een paar dagen om een ware Sugababes-expert te worden.

Waar: Alpha
Wanneer: zaterdag om 16:00

4. Nas

Een echte hiphoplegende op Lowlands dit jaar: Nas. Extra bijzonder, want de zelfbenoemde King of New York tour vrijwel nooit. Dit jaar viert de hiphopper dat zijn iconische debuutplaat Illmatic 30 jaar geleden uitkwam. Inmiddels zijn we twaalf studioalbums verder, waarvan de laatste in 2018 werd uitgebracht. De teksten van Nas zijn altijd persoonlijk en raak. Zeker bij zijn dus, een van de must-sees Lowlands 2024.

Waar: Alpha
Wanneer: zondag om 19:45

5. AIR

In maart stond Air met hun warme geluid al in Paradiso en dat werd een enorm gemis voor iedereen die daar niet bij kon zijn. Gelukkig komt op Lowlands de herkansing voor degenen die destijds het slagveld van de ticketverkoop niet overleefden. Het is 25 jaar na de release van Moon Safari en dit album wordt tijdens deze tour integraal gespeeld. Of het een beetje aanslaat? De show op Bilbao BBK was in elk geval grandioos en betoverend. De show op Lowlands belooft er dan ook eentje te worden to ‘Remember’.

Waar: Alpha
Wanneer: zondag om 15:45

6. Skrillex

Op de vrijdag wordt de Bravo afgesloten door Dubstep- icoon Skrillex. Waar de DJ en producer in 2012 nog de headliner was op Lowlands, moet hij het nu dus doen met een plek op het tweede podium in Biddinghuizen. Toch zal ook die plek voor sommigen wat te hoog gegrepen voelen. Daarom zochten wij uit wat Skrillex bovenaan al die festivalposters doet. Een hint: het heeft iets te maken met de aardige hoeveelheid hits die de Amerikaanse DJ en producer op zijn naam heeft staan. Zo heeft hij met ‘Baby Again..’ weer een hit te pakken in samenwerking met Fred Again.., die natuurlijk ook op Lowlands staat.

Waar: Bravo
Wanneer: vrijdag om 21:30

Photo credit: Nikki Born / Festileaks

7. Fred Again..

In een lijstje met must-sees lowlands 2024 mag de headliner van de zaterdag natuurlijk niet ontbreken. De hype rondom Fred Again.. is gigantisch en zijn optreden belooft dan ook groots te worden. In 2022 stond Frederick Gibsonal in een overvolle Heineken op Lowlands en vorig jaar bleek zelfs de Ziggo Dome veel te klein voor hem. Ook staat Fred again.. bekend om zijn mysterieuze sets en afters die hij vaak zelf via een heel casual aankondiging bekendmaakt. Goed zijn socials in de gaten houden dus tijdens Lowlands.

Waar: Alpha
Wanneer: zaterdag om 22:30

Lowlands Logo

Lowlands 2024

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 16-18 augustus 2024
Line-up
Justice
Fred again..
Goldband
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.