De 7 must-sees van Pukkelpop 2024

©Jokko

Pukkelpop staat op het punt van beginnen. Tas ingepakt, afspraken met vriendengroepen gemaakt en mentaal helemaal voorbereid? Mooi, dan ben je er bijna klaar voor. Alleen nog even doornemen wat de must-sees van Pukkelpop 2024 zijn.

1. Portland

Weemoedig een beetje meewiegen op de melancholische klanken van Portland, beter kan een festivalweekend niet beginnen. Meerstemmig, een tikkie mysterieus en vooral adembenemend. Als je de ogen weer opent en de rest ook om je heen ziet genieten van de muziek, weet je weer dat je op een festival bent. Als dan de realisatie komt dat dit nog maar het eerste optreden is van deze vierdaagse kun jij je niet gelukkiger wanen.

Waar: Marquee

Wanneer: donderdag om 19:50

2. Lander & Adriaan

Lander & Adriaan komen de boel op de kop zetten en willen dat jij daar deel van uit maakt. Met de instrumenten midden in de zaal zodat het publiek er in een full circle omheen kan staan is die participatie ook volop aanwezig. Gewapend met drums en synths maken de heren iets wat tussen jazz en techno inzit. Een must-see van Pukkelpop 2024 om te beleven.

Waar: Club

Wanneer: vrijdag om 13:45

bks 2022 fontaines dc
Photo credit: Ian Geerts / Festileaks

3. Fontaines D.C.

Toekomstig headliner alarm! Fontaines D.C. is al meerdere jaren aan de weg aan het timmeren, dus zo spannend is die uitspraak niet. Waar ze komen, overrompelen ze het publiek met hun Ierse rauwe punksound. Later dit jaar nog twee keer te zien in de AFAS Live in Nederland waar ze de festivals overslaan. Dat ze de vroege avondspot op Pukkelpop hebben zou dus zomaar de laatste keer kunnen zijn.

Waar: Main stage

Wanneer: vrijdag om 17:55

4. Barry Can’t Swim

Who the f*ck is Barry Can’t Swim? Nou, de Schotse DJ en producer Joshua Mainnie dus. Op zijn debuutalbum When Will We Land? kiest hij ervoor om een housesound neer te zetten waar de afrobeat en jazz niet ver te zoeken zijn. Dit kan live alleen maar betekenen dat Barry Can’t Swim een dansfestijn wordt. De ideale opener van de zaterdagavond.

Waar: Dancehall

Wanneer: zaterdag om 17:20

Colin H. van Eeckhout van Amenra op Graspop 2022. © Bart Vernimmen

5. Amenra

De metalgroep Amenra is zo’n band die je bij de strot pakt om vervolgens een show lang niet meer los te laten. De muziek is opbouwend en waar je in het begin nog op een rustig tempo je nekspieren los headbangt, ontspoort het in een chaos op de best mogelijke manier. Wat deze Belgen nodig hebben is een donkere zaal en een publiek wat zich laat overweldigen. De Marquee lijkt daarom een geschikte plek. Dit podium in combinatie met de band maakt dit een van de must-sees van Pukkelpop 2024

Waar: Marquee

Wanneer: zaterdag om 19:20

6. Sugababes

De drie leden van de Sugababes zijn weer bij elkaar en dat moeten we weten ook. Nadat er vorig jaar al een kleine tour was, wordt deze nu door getrokken. Ook Pukkelpop 2024 kan niet ontbreken. Deze boeking is een typisch voorbeeld van een once in a lifetime kans. Want, hoe vaak ga je de Sugababes nou live kunnen zien? Niet zo vaak als je die hits op de radio voorbij hoorde komen vroeger in ieder geval. Als je nog echt indruk wil maken kun je lezen hoe jij een echte Sugababes-expert wordt.

Waar: Dance Hall

Wanneer: zondag om 17:55

Photo credit: Femke Valks / Festileaks

7. Electric Callboy

Het feestje van het weekend is ongetwijfeld bij Electric Callboy. Deze Duitsers draaien nergens hun hand voor om. Techno, metal, schlager, rap, poppunk, werkelijk niks is te gek voor deze band. Meestal combineren ze deze genres in hun nummers. De basis is wel altijd hetzelfde. Neem jezelf niet al te serieus en heb vooral een leuke tijd. Dat gaat met Electric Callboy zeker lukken.

Waar: Main Stage

Wanneer: zondag om 18:30

Pukkelpop Logo

Pukkelpop 2024

Locatie
België
Hasselt, België
Datum 15-18 augustus 2024
Line-up
The Offspring
Goldband
Sam Smith
Tickets Niet meer beschikbaar.