De publieks-top 25 beste optredens van Lowlands 2024

Justice @ Lowlands 2024. Photo credit: Lotte Spek / Festileaks.

Drie dagen Lowlands Paradise zijn voorbij gevlogen en we kunnen terugblikken op talloze hoogtepunten. Welke dat op muzikaal vlak zijn, vroegen we aan vele Lowlands-gangers. En dat levert een hele mooie lijst van beste optredens van Lowlands 2024 op.

Wij vroegen diverse Lowlands 2024 bezoekers op zowel het festivalterrein als via onze Lowlands community op Whatsapp en onze social channels een persoonlijke top-3 samen te stellen van de beste acts die ze gezien hebben. Smaken verschillen en dat is maar goed ook. Want dat levert hieronder een hele mooie lijst op: de publieks-top 25 van beste optredens van Lowlands 2024! Benieuwd of jouw favoriete acts er tussen staan? Scroll dan snel verder!

De Lowlands 2024 Countdown

25. Sampha
24. Soulwax
23. Teddy Swims
22. Ye Banished Privateers
21. Dead Poets Society
20. Sticks
19. Kae Tempest
18. Wunderhorse
17. James Blake
16. The Streets
15. Harry Mack
14. Confidence Man
13. bob vylan
12. Grandson
11. Big Thief
10. Soft Play
9. Fred again..
8. Róisín Murphy
7. Skrillex
6. Fat Dog

5. Sugababes

Op zaterdagmiddag trakteren Mutya, Keisha en Siobhan een uitbundige menigte in en rond de Alpha op een setlist vol hits. Meidengroep – of inmiddels beter gezegd damesgroep – Sugababes klinken vocaal gezien misschien zelfs beter dan ooit. Ze genieten volop van het optreden en dat werkt aanstekelijk: het publiek danst en zingt op één grote wolk van nostalgie.

Benieuwd naar onze recensie? Lees verder >

4. Brutalismus 3000

Het excentrieke duo Brutalismus 3000 mag net voor de laatste headliner van het weekend – Goldband – aantreden. Met een mix van early rave, nu-gabber en een hit met de titel ‘Satan Was a Babyboomer’ op zak, weten ze de soms ingekakte (want zondagavond) Lowlandsganger bij de lurven te grijpen. De Heineken wordt binnen een mum van tijd in vuur en vlam gezet, waardoor Victoria Vassiliki Daldas en Theo Zeitner een knappe vierde plaats in de lijst van beste optredens van Lowlands 2024 weten te pakken.

beste optredens van lowlands 2024
Air @ Lowlands 2024. Photo credit: Lotte Spek / Festileaks

3. Air

De warme én katerige zondagmiddag wordt in de Alpha tussen 15:45 en 16:45 begeleid door de integrale vertolking van Moon Safari, het legendarische debuutalbum van het Franse duo AIR uit 1998. Het tweetal heeft voor het optreden een drummer meegenomen en gezamenlijk staan ze in een grote led-box waarin bij elk nummer andere visuals worden getoond.

De live vertolking is niet 100% hetzelfde als het studiowerk, sommige composities zijn ietwat aangepast voor een – indien mogelijk – nog betere live ervaring. De muziek wordt misschien als downtempo bestempeld, maar het publiek is dit weekend nog niet eerder zo high geweest als op de tonen van hits als ‘Kelly Watch The Stars’, ‘Sexy Boy’ en ‘All I Need’. Een mooie derde plek van beste optredens van Lowlands 2024.

2. IDLES

Op de tweede plaats in de lijst van beste optredens van Lowlands 2024 vinden we de koning van de moshpits. IDLES laat linksvoor integraal veranderen in een stuwende draaikolk. Los van een rammende set, is er ook een echt onvergetelijk moment wanneer de band een acapella versie van ‘All I Want For Christmas Is You’ inzet.

Justice @ Lowlands 2024. Photo credit: Lotte Spek / Festileaks.

1. Justice

Op Best Kept Secret 2024 bewees Justice al dé headlinershow van het weekend te zijn en voor Lowlands kunnen we nu dezelfde conclusie trekken. De sneltreinvaart waarmee het publiek meegezogen wordt in het audiovisuele spektakel is ongekend. De verpletterende lichtshow, de muzikale begaafdheid én de energie bij het publiek zorgen voor een onvergetelijke ervaring voor iedereen die erbij was. En dat voor een ‘vervangende act’. Voor wie was dat ook alweer?

Benieuwd naar onze recensie? Lees verder >

Meer Lowlands 2024

Benieuwd wat je, naast de 25 beste optredens van Lowlands 2024, nog meer gemist hebt? Of alles nog eens op je dooie gemak teruglezen? Check ook onze andere artikelen over de 29e editie van Lowlands:

Lowlands Logo

Lowlands 2024

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 16-18 augustus 2024
Line-up
Justice
Fred again..
Goldband
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.