Dit is ‘m dan: de veelbesproken McDonald’s op Lowlands 2024

Mc Donald's - Lowlands 2024
McDonald’s @ Lowlands 2024. Photo credit: Lotte Spek / Festileaks.

Maandenlang ging het er over: al die grote merken die nieuw neerstrijken op het festivalterrein van Lowlands 2024. Maar geen enkele riep zo veel reacties op als McDonald’s, de fastfoodketen die toch wel heel ver af zou staan van de idealen van Lowlands.

De stand van McDonald’s, die naast de India op Cape Lowlands staat, valt in ieder geval niet te missen. Al vanaf verre afstand zijn de meerdere goudgele M’s te zien. Zeker ’s nachts is het net alsof je over de snelweg rijdt, met nauwelijks verlichting behalve … jawel, die enorme M.

Wie graag franse frietjes of een Big Mac wilt halen, komt overigens bedrogen uit. De McDonald’s op het Lowlands-terrein verkoopt alleen milkshakes en McFlurry’s.

Populair merk

Festivaldirecteur Eric van Eerdenburg verdedigde de komst van McDonald’s in een interview met De Volkskrant: “Volgens mij wijst marktonderzoek uit dat de McDonald’s een populair merk is onder jongeren. Daar wordt door mensen die de tegencultuur van de jaren tachtig hebben meegemaakt misschien anders naar gekeken. Nou, die kopen dan maar geen ijsje. Geef er maar kritiek op, die kan ik best hebben.”

Hij wijst bovendien op het praktische aspect: “Mensen eten ijsjes. Daar moet ik in voorzien. Nou, dan het liefst van een partij die er geld voor over heeft om dat ijsje bij mij te verkopen. (…) [Dit soort] deals zijn een deel van je begroting, waardoor je de prijs van de tickets nog enigszins kunt dempen. Dat wil iedereen, natuurlijk.”

Lowlands Logo

Lowlands 2024

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 16-18 augustus 2024
Line-up
Justice
Fred again..
Goldband
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.