‘Gestolen’ McDonald’s-logo op Lowlands blijkt marketingstunt

Mc Donald's - Lowlands 2024
Photo credit: Fauve Smits / Festileaks (Lowlands 2024)

Het duurde even, maar de dief die op Lowlands aan de haal ging met de gouden bogen van McDonald’s is bekend. Hij droeg een rode pruik, een gele overall en grote rode clownschoenen. De diefstal was namelijk geen echte diefstal, maar een marketingstunt.

Naast alle optredens en acts was McDonald’s de meest opvallende aanwezige tijdens Lowlands 2024. Voor sommigen was de reclamezuil een doorn in het oog, voor anderen een welkome toevoeging. Hoe het ook zij, het McDonald’s-logo trok veel bekijks. Al helemaal toen het op de slotavond aan de wandel ging tussen de hossende festivalgangers. Achteraf blijkt er echter sprake te zijn van een marketingstunt.

Een chaos van jewelste

Op de slotavond van Lowlands 2024 ging – zoals gewoonlijk – een half bamboebos de lucht in. Festivalgangers gaven gestalte aan hun euforie door met takken en planten mee te deinen op de muziek. Vooral in de Lima, tijdens de Polka Party van Captain Keith en Kees van Hondt, was het een chaos van jewelste.

Lowlands 2023, photo credit: Festileaks

De chaos was compleet toen het McDonald’s-logo het feest vergezelde. Op Lowlands lijkt niets te gek, maar veel festivalgangers keken toch even om toen de gele M hen passeerde of maakten een foto. Later bleek het echter om een marketingstunt te gaan, in plaats van een ludieke actie. Zoveel suggereert McDonald’s Brand Manager Brett Gaasbeek op social media.

Less is more

McDonald’s heeft in ieder geval bewezen met een relatief simpele doch slimme actie veel tongen los te maken. Less is more leek het devies van de fastfoodgigant tijdens Lowlands 2024. Bij bol.com kon je immers feestvieren in het magazijn, Hornbach bood festivalgangers bolderkarren aan om hun spullen van en naar de camping te vervoeren, IKEA introduceerde “Drömland,” een ruimte waar bezoekers konden uitrusten in een wolkenhemel en bij McDonald’s… Tja, bij McDonald’s kon je een ijsje halen.

Lowlands Logo

Lowlands 2024

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 16-18 augustus 2024
Line-up
Justice
Fred again..
Goldband
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.

Over de auteur ✍️

Abel Thijssen

Hoe luidt dat liedje ook alweer? ‘Festivals were my first love and they will be my last'. Deze liefde ontstond op het strand van Best Kept Secret, waar ik in 2013 de Arctic Monkeys zag optreden. Sindsdien struin elk jaar minstens twee festivals af om dat gevoel na te jagen. Dit combineer ik met mijn passie voor schrijven en verhalen. Zo maak ik van de liefde misschien nog mijn beroep.

Meer van Abel