Headlineset Martin Garrix op Sziget 2024 meerdere keren stilgelegd door technische problemen

Op de vierde dag van Sziget 2024 was het de beurt aan Martin Garrix om het hoofdpodium af te sluiten. Technische problemen zorgden er echter voor dat zijn set meerdere keren werd stilgelegd, tot frustratie van de Nederlandse dj.

De sfeer zit er goed in bij Martin Garrix: het hele veld voor de mainstage is volgepakt met dansende Szitizens. Hij heeft nog ruim twintig minuten te gaan als al het geluid er plots midden in een nummer mee ophoudt. De dj-set lijkt het te hebben begeven. “Gelukkig werkt de microfoon nog”, zegt Garrix. Zo’n vijf minuten lang probeert hij het publiek bezig te houden, en lijkt vervolgens te concluderen dat het niet meer gaat werken vanavond. “I’m so sorry guys”, verontschuldigt de Nederlandse dj zich meerdere keren, om uiteindelijk maar een groepsfoto met het publiek te maken.

Maar dan lijkt er toch nog iets mogelijk, wanneer ‘Like I Do’ uit de speakers knalt en de set lijkt te zijn gered. Een minuut lang is de track te horen en precies op de drop knalt de confetti omhoog, en de muziek wederom uit. In alle stilte dwarrelen duizenden witte snippers naar beneden. Deze keer houden ook de schermen ermee op.

Op het podium verschijnen zes gestrest uitziende mensen in zwarte T-shirts, die druk in de weer gaan met kabels en de dj-set. Martin Garrix blijft er zelf ook bij staan, maar durft het publiek niet meer te beloven dat het goedkomt. Bijna tien minuten is het stil en donker en veel mensen lopen inmiddels weg nadat ze de hoop hebben opgegegeven.

Nog één keer

Dan pakt Garrix toch de microfoon weer. “Let’s try it one more time”, zegt hij voorzichtig. ‘In the Name of Love’ mag het proberen en gelukkig gaat dat goed. Om de verloren tijd in te halen, speelt de dj uiteindelijk door tot 23 uur, in plaats van de geplande eindtijd van 22:45 uur.

Martin Garrix was niet de enige met technische problemen op zaterdag. MØ, wier set deels overlapte met de uitloop van de dj, had in de Revolut Stage ook te maken met een mankement. Het scherm achter haar functioneerde namelijk niet en bleef op zwart staan. Dit probleem was echter van korte duur: na haar derde nummer sprong het scherm aan.

Sziget Logo

Sziget 2024

Locatie
Hongarije
Boedapest, Hongarije
Datum 7-12 augustus 2024
Line-up
Kylie
Halsey
Liam Gallagher
Tickets Niet meer beschikbaar.