Lowlands hoopt alsnog op Queens of the Stone Age voor 2025

In het slotinterview met 3voor12 hint Lowlands-directeur Eric van Eerdenburg naar een mogelijke headliner voor volgend jaar. Het festival informeert naar een inhaaloptreden van Queens of the Stone Age op de editie van 2025. Afgelopen weekend moest de Amerikaanse rockband verstek laten gaan, met Justice als vervanger.

In eerste instantie stond Queens of the Stone Age op het affiche van Lowlands 2024, maar de band van Josh Homme moest vanwege medische redenen cancelen. “Daar voelen ze zich zelf niet al te fijn over”, zo vertelt van Eerdenburg in het interview met 3voor12. “We zijn voorzichtig aan het informeren of ze het in kunnen halen.”

Wel benadrukt de Lowlands-directeur dat hij nog niets kan beloven en sluit af met de woorden: “Wie weet, god only knows.” Nog geen zekerheden dus, maar wellicht staat QOTSA in 2025 dan toch nog in de Alpha.

Foto: Olivier Bourgi / Flickr.com

Dit was Lowlands 2024

Dat de mannen van Justice zich waardige vervangers van Queens of the Stone Age toonden, blijkt wel uit de Festileaks publieks-top 25, waar het French house-duo als winnaar uit de bus kwam. Ook IDLES, Air en Brutalismus 3000 gooiden volgens het Lowlands-publiek hoge ogen.

Nog een beetje aan het bijkomen van het afgelopen weekend, of nu al heimwee naar Biddinghuizen? Bekijk dan de vetste foto’s van Lowlands 2024, of lees over de wilde avonturen die het nachtprogramma van het festival te bieden had.

Lowlands Logo

Lowlands 2024

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 16-18 augustus 2024
Line-up
Justice
Fred again..
Goldband
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.