Op UNTOLD 2024 festival je op elitair niveau voor een ordinair fijne prijs

Photo credit: UNTOLD – Alive Coverage

Elke festivalliefhebber moet voor zijn passie diep in de buidel tasten. Het is geen goedkope hobby, maar misschien hebben wij wel hét festival gevonden waar je waar krijgt voor je geld. Wij zochten voor je uit hoeveel een weekendje UNTOLD in Roemenië je nu echt aan de eindstreep kost. Is het zelfs goedkoper dan een festival in Nederland of België?

Traditiegetrouw wanen we ons in augustus weer in de sprookjesachtige setting van UNTOLD 2024, dat van donderdag 8 tot en met zondag 11 augustus 2024 voor de negende keer plaatsvindt. Het thema dit jaar: ‘Human is Nature’, waarin UNTOLD teruggaat naar de basis van ons bestaan met een prachtige mainstage en Moeder Natuur als boegbeeld.

Photo credit: UNTOLD – Alive Coverage

Zoveel kost je kaartje

Zoals vrijwel elk festival werkt UNTOLD met ticketfases. Ben je er op tijd bij, dan heb je geluk en betaal je de laagste prijs. Zo koop je je reguliere weekendticket voor de editie in 2025 vanaf 10 augustus 2024 al vanaf 116 euro! Een koopje dus.

TicketsPrijs in euro’s*
Regulier dagticket€ 75 – 160
VIP dagticket€ 100 – 222
Regulier weekendticket€ 119 – 250
VIP weekendticket€ 300 – 500
*Gemiddelde prijs tijdens UNTOLD 2024, afhankelijk van de ticketfase
Photo credit: UNTOLD – Alive Coverage

Per vliegtuig of auto

Allereerst moet je ervoor zorgen dat je in de Roemeense stad Cluj-Napoca komt voordat het festival begint. Omdat het festival van donderdag tot en met zondag duurt, is het handig om al op woensdag te arriveren, zodat je goed uitgerust aan je weekend kan beginnen. Plus, je kan nog even op ontdekking in het leuke centrum van de stad dat gevuld is met toffe winkels, restaurants en gezellige kroegen. Vanuit Nederland of België is Roemenië prima te doen per auto, maar Cluj-Napoca heeft ook haar eigen airport met directe vluchten vanuit Brussel en Eindhoven. Net wat sneller!

VervoerPrijs in euro’s*
Retourvlucht Eindhoven of Brussel – Cluj-Napoca€ 75-200**
Auto brandstofkosten en tol€ 200-400
*Gemiddelde prijs tijdens UNTOLD 2024
**Prijs onder voorbehoud van tijd van boeken, luchthaven en airlines
Photo credit: UNTOLD – Alive Coverage – Marc van der Aa

McDonald’s en bier

Van al dat dansen krijg je natuurlijk trek. Goed eten is belangrijk, maar soms heb je ook gewoon zin in een vette hap. Laten ze nu net op UNTOLD 2024 wél een volledig assortiment hebben in plaats zoals op Pinkpop 2024 en Paaspop 2024 met enkel een McFlurry. Dus wat kost een lekkere McDonald’s menu en een biertje?

Eten en drinkenPrijs in euro’s
Bier 40cl/50cl€ 3,85/4,25
Fris 50cl€ 3,65
Witte wijn€ 4
Red Bull€ 3,64
Cocktails (verschillende soorten) glas 15cl /bucket 50cl€ 7,10/17,80
Friet€ 4,25
Burger€ 4,25
McDonald’s Menu – friet, burger en drankje€ 8,40
Pasta€ 9,70
*Gemiddelde prijs tijdens UNTOLD 2024
Photo credit: UNTOLD

Shirtje en trui in het thema

Elk jaar weer pakt de organisatie goed uit, zo is er bij de merchandise ook kosten noch moeite bespaard. Op het terrein kun je diverse soorten shirts en truien kopen. Er is zelfs kleding met een speciale opdruk van het thema van dit jaar. Door de gezelligheid toch vergeten om een stop te maken bij de merchandise stand? No worries, je kunt ook online je merch bestellen!

MerchandisePrijs in euro’s*
Trui (diverse varianten)€ 57
Shirt (diverse varianten)€ 25
Heuptas€ 30
Untold vlag€ 12
Pet (diverse varianten)€ 25
*Gemiddelde prijs tijdens UNTOLD 2024
Photo credit: UNTOLD – Alive Coverage – Marc van der Aa

Overnachten in Cluj-Napoca

Slapen doe je maar op Pinkpop, maar het is wel handig om tijdens de lange festivaldagen van UNTOLD toch echt goed je rust te nemen. Het festival gaat nét geen 24 uur door (maar begint wel aan het begin van de middag en eindigt pas om 6 uur in de ochtend) en heeft geen camping. Je bent dus aangewezen op de hotels in de omgeving. Er is zelfs een thematisch hotel, het Radisson UNTOLD Themed hotel, dat in het hart van het festivalterrein ligt.

AccommodatiesPrijs in euro’s voor 4 nachten*
HostelVanaf € 170
Hotel – 3 sterren – tweepersoonskamerVanaf € 1.150
*Gemiddelde prijs tijdens UNTOLD 2024
Lenny Kravitz – Photo credit: UNTOLD – Alive Coverage – Marc van der Aa

Totale kosten voor een volledig weekend UNTOLD 2024

Dus, nu alles inzichtelijk is kunnen we uitrekenen wat een weekend UNTOLD 2024 kost. Natuurlijk kun je het zo duur maken als je zelf wilt. Maar een ding is zeker, je krijgt meer dan waar voor je geld. Dit jaar staan er alleen al op de mainstage van UNTOLD Lenny Kravitz, Sam Smith, Swedish House Mafia, Fisher, Steve Aoki en veel meer. Zeker als je bedenkt dat een gemiddeld concert van een van de bovengenoemde namen al rond de € 100,- per ticket is.

Totale kosten per persoon (gemiddeld) voor 4 dagenPrijs UNTOLD*Prijs vergelijkbaar
festival in Nederland
Reis€ 100€ 30
HostelVanaf € 170
Regulier entreeticket weekend€ 119€ 350 (incl. camping)
Eten en drinken € 160
(€ 40 per dag)
€ 320
(€ 80 per dag)
Merch (shirt)€ 25€ 50
Totaal€ 574€ 750
*Gemiddelde prijs tijdens UNTOLD 2024

Dus, goedkoop festivallen; doe je dat in Roemenië of Nederland?

De bedragen spreken voor zich en we kunnen dus wel concluderen dat – mits je op tijd je kaartje koopt, vlucht boekt en accommodatie regelt -, je zeer voordelig in het buitenland kan festivallen. Vaak is het in augustus ook nog eens beter weer in Roemenië dan in Nederland. Winner winner, want dat betekent lekker flaneren in de laatste zomerse zonnestralen in een fantastische zomeroutfit. UNTOLD is trouwens echt hartstikke goed geregeld. Het is niet voor niets het derde beste festival van de wereld volgens lezers van DJ Mag. Je kan nu alvast je kaartje voor de jubileumeditie in 2025 kopen via www.untold.com, dan weet je in elk geval zeker dat je goedkoper uit bent dan menig Nederlands festival.