Sugababes: not so guilty pleasure op Lowlands 2024

Press photo Sugababes

“We gaan zo toch nog even naar de Sugababes” is een veelgehoorde uitspraak op de vroege zaterdagmiddag op Lowlands 2024. En zo denken er meer festivalgangers over, getuige de mensenmassa die zich ruim voor aanvang van het optreden richting de Alpha beweegt. Daar wordt de uitbundige menigte getrakteerd op een setlist vol met hits, waar de nostalgie van afdruipt. Op het podium tonen Mutya, Keisha en Siobhan aan dat hun reünie en comeback legitiem is.

Sugababes Setlist Lowlands Festival 2024

Tijdloze setlist

De Britse meidengroep, inmiddels damesgroep, is “incredibly happy to perform here”. En het publiek, dat zowel de tent als het hele terrein eromheen heeft overgenomen, blijkt net zo blij dat de Sugababes op het Lowlands-podium staan. Hoewel de dames hun hoogtijdagen in de 00’s beleefden, blijkt hun muziek tijdloos en wordt er door zowel jong als minder jong uitbundig gedanst en meegezongen wanneer hits als ‘Freak Like Me’, ‘Hole in the Head’, ‘Push the Button’ en ‘Round Round’ de revue passeren. Highlight tijdens het optreden is de moshpit die tegen het einde van het optreden ontstaat, terwijl ‘About You Now’ door de speakers galmt.

Hoewel de dames dezelfde setlist afwerken als op Glastonbury 2024, leek het er totaal niet op dat ze hun lijstje even moesten afvinken. De set was volledig, doordacht en voor iedereen (inclusief zichzelf) een groot feest op de zaterdagmiddag.

Aged like a fine wine

Het is niet realistisch om te zeggen dat de tijd geen vat heeft gehad op het trio. In dit geval ten goede. Waar de dames in hun jongere jaren regelmatig als bange hertjes op het podium stonden in een hyperfocus om de juiste noten te raken, ogen ze vanmiddag zelfverzekerd, zoeken ze (met succes) de interactie met het publiek en staan ze met plezier op de main stage. Alsof ze zich ervan bewust zijn waar ze vandaan komen en de bumpy road die ze hebben afgelegd ze het volste recht geeft op dat hoofdpodium.

Photo credit: Thomas Heijligers / Festileaks

Overtuigende zang voor een vol veld

Vocaal hebben de dames aan kwaliteit niets ingeboet; de harmonieën zijn feilloos en indrukwekkend, Mutya hypnotiseert het publiek nog altijd met haar lage R&B sound, terwijl Keisha met gemak haar ad libs nailt en Siobhan iedereen laat vergeten dat een groot deel van de hits ooit door Heidi is ingezongen. Is het Britse trio hoofdreden geweest om een Lowlands-ticket aan te schaffen? Waarschijnlijk niet. Was het toegestroomde publiek blij dat ze “toch nog naar de Sugababes zijn gegaan”? Zeer zeker wel.

Lowlands Logo

Lowlands 2024

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 16-18 augustus 2024
Line-up
Justice
Fred again..
Goldband
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.