Advertisement

Zo word jij een echte Sugababes-expert

De Sugababes zijn terug! Na 2 shows in Paradiso vorig jaar is het supertrio uit de zeroes nu ook op Lowlands en Pukkelpop te zien. In de originele bezetting komen ze de Nederlandse en Belgische festivalweides veroveren en dit is hoe je je zo goed mogelijk op hun show voorbereidt.

Tussen alle hedendaagse hitmachines als Fred again.., Froukje en Peggy Gou zien we ineens Sugababes op de line-up van Lowlands staan. Een van de popsensaties begin dit millennium. Menig bezoeker zwijmelde vroeger weg bij de videoclips, had een poster boven diens bed hangen of zong luidkeels ‘Push The Button’ mee met Singstar op de Playstation 2.

Natuurlijk zijn we deze klassieke hits niet vergeten. Maar wanneer je echt indruk wil maken op je vrienden tijdens het optreden van Sugababes, heb je aan enkel het meezingen van de zin ‘But I know how I feel about you now’, nog lang niet genoeg. Gelukkig hebben wij de moeite genomen om een startersgids in elkaar te knallen. Hiermee ben je binnen no-time een echte Sugababes-expert. En zo kun je jouw festivalcrush imponeren met al jouw kennis (mannen die indruk willen maken op vrouwen; pas wel op dat het niet teveel op mansplaining gaat lijken).

Nieuwe muziek

In 2019 maakten Mutya Buena, Keisha Buchanan en Siobhán Donaghy bekend dat ze weer zouden gaan optreden en dat we op een nieuw album konden rekenen. Helaas stelde covid deze comeback een paar jaar uit, maar in 2022 kwamen de dames toch echt met een “nieuw” album. Nieuw tussen aanhalingstekens, want het album was al in 2013 opgenomen. Echter was het nooit gereleased, tot november 2022. De albumtitel ‘The Lost Tapes’ is met deze wetenschap ook meer dan logisch.

Echte nieuwe muziek volgde in 2023. ‘When The Rain Comes’ maakt half september dat jaar op digitale wijze kennis met de wereld. De fysieke versie van dit nummer was vanaf begin 2024 beschikbaar. Na deze release volgden nog wel 2 remixes van oude nummers, ‘JOY (Push The Button)’ met Joy Anonymous en ‘Round’ met two shell. Voor een volledige nieuwe plaat van Sugababes moeten echter nog even geduld hebben.

De Setlist

Uiteraard weet een echte kenner ook precies welke nummers voorbij komen. Om te zorgen dat jij de juiste volgorde van de nummers goed uit je hoofd kunt stampen én weet welke songteksten je moet kennen, hebben we de meest recente setlist opgezocht die (waarschijnlijk) overeen komt met de setlist die ze op Lowlands of Pukkelpop spelen.

Zorg dat je op tijd je biertje bij de bar hebt gehaald want het trio start direct met een banger. Met hun cover van ‘Freak Like Me’ als openingsknaller is de toon gezet. De Alpha of Dance Hall zullen zonder enige twijfel omgetoverd worden tot een heuse feesttent.

Na ‘Shape’, dat hetzelfde gitaarrifje heeft als ‘Shape Of My Heart’ van Sting, is het tijd voor de allereerste hit van Sugababes. ‘Overload’ dat waarschijnlijk ouder is dan menig aanwezige bezoeker, zorgt ongetwijfeld voor een luid meezingend publiek.

Met ‘Push The Button’, ‘Round Round’ en ‘About You Now’ sluit het trio hun optreden op knallende wijze af. Dansen, zingen en springen gegarandeerd.

Feitjes om nog meer indruk te kunnen maken

Naast dat je natuurlijk de volgorde van de setlist uit je hoofd kent en op de hoogte bent van nieuwe muziek van Sugababes, is het natuurlijk altijd leuk wanneer je tussen de nummers door de nodige achtergrondinformatie kunt delen. Om je daarbij een handje te helpen hebben we een aantal feitjes op een rijtje gezet.

  • In eerste instantie zou het trio Sugababies heten. De naam verwees naar de lieve persoonlijkheden van de toen nog jonge meiden. Maar omdat Sugababes volwassener over kwam is uiteindelijk daarvoor gekozen.
  • Siobhán Donaghy verliet in 2001 als eerste de band. Heidi Range, voormalig Atomic Kitten-zangeres, verving Siobhán.
  • Hun 2e album ‘Angels With Dirty Faces’, dat in 2002 uitkwam, ging 3x platinum in de UK. ‘Freak Like Me’, ‘Shape’, ‘Stronger’ en ‘Round Round’ van dit album komen voorbij tijden hun optreden.
  • In 2009 verliet Keisha Buchanan als laatste originele member Sugababes.
  • In 2011 kwam het trio in de originele bezetting weer samen. Echter mogen ze de naam Sugababes niet gebruiken. Daardoor maakten ze toentertijd muziek onder de naam MKS (Mutya Keisha Siobhán).
  • Mutya Buena is altijd bang dat er niemand aanwezig is bij hun optreden. Zelfs bij hun uitverkochte show in de 02 Arena was ze er vlak voor aanvang niet gerust op. Zorg dus dat je genoeg geluid maakt voordat ze beginnen, zodat Mutya met een gerust hart het podium kan betreden.
  • Mutya zou ooit nog eens met Calvin Harris willen samenwerken, Keisha met Pharrell Williams en Siobhán met Burna Boy

Met al deze informatie ben je nauwelijks te onderscheiden met de die-hard fan. Dus sla alles goed op, oefen op de lyrics en vergeten niet te genieten van de ijzersterke show die Sugababes neer gaan zetten.

Lowlands Logo

Lowlands 2024

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 16-18 augustus 2024
Line-up
Justice
Fred again..
Goldband
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.

Over de auteur ✍️

Samuel van der Lee

Ik maak deel uit van het pre-coverage team en maak af en toe wat designs, maar ik zit vooral voor alle gezelligheid en de uitjes bij Festileaks. Groot fan van Cera Khin. Daarnaast luister ik graag naar Lambrini Girls, The National, Frans Bauer, IDLES, John Tana, Arianna Puello en Opgezwolle. Ook ben ik dol carnaval (zowel Brabants als Limburgs carnaval) en de karaokebar is mijn kerk.

Meer van Samuel