Zo ziet de IKEA Drömland op Lowlands 2024 er van binnen uit

IKEA Drömland @ Lowlands 2024. Photo credit: Lotte Spek / Festileaks

Nieuw op Lowlands: tegenover de Heineken staat een haast buitenaards uitziende grote witte koepel. Het blijkt de sponsoractivatie van IKEA, met de naam Drömland. Dat ziet er van buiten spannend uit, maar wat gebeurt er precies binnen?

Festivaldirecteur Eric van Eerdenburg sprak eerder over Drömland als ‘de plek voor een discodutje’. En inderdaad: in de enorme witte dome is een soort grote huiskamer nagebouwd, met overal matrassen. Bij de ingang pak je een schoon kussen mee en vervolgens kun je even lekker gaan liggen.

Photo credit: Dianne de Kievit / Festileaks (Lowlands 2024)

Wolkenhemel

De dome fungeert tevens als een soort omniversum. Op het plafond worden allerlei beelden geprojecteerd, waardoor je je het ene moment onder een slaapverwekkende wolkenhemel bevindt en het volgende moment door de melkweg heen zweeft.

Ondertussen krijg je via een koptelefoon bijpassende geluiden te horen, waardoor je helemaal in je eigen bubbel kunt komen. Het overprikkelende en lawaaiige Lowlands voelt in de Drömland echt eventjes ver weg. Probeer het zelf eens, zodat je daarna opgeladen weer terug kunt naar de prettige chaos op het festivalterrein.

Photo credit: Dianne de Kievit / Festileaks (Lowlands 2024)

Lowlands Logo

Lowlands 2024

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 16-18 augustus 2024
Line-up
Justice
Fred again..
Goldband
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.