Bekijk de epische aftermovie van Zwarte Cross 2024

Photo credit: Daan Jeurens

Heb je het ook zo zwaar met de gedachte dat de festivalzomer achter ons ligt? Bekijk dan eens een mooie aftermovie! Die van de Zwarte Cross bijvoorbeeld, die met een bijna tien minuten durend spektakel is komen aanzetten.

De aftermovie van Zwarte Cross 2024 is eigenlijk niet echt een aftermovie. Hij kijkt namelijk vooruit, meer dan vijf decennia de toekomst in, naar het jaar 2077. Daar treffen we opa, oma, kleinkind Tavarius en een mysterieuze USB-stick. Dat is een soort digitale kleitablet met beeld- en geluidsopnamen van – jawel daar heb je ’t al – de Zwarte Cross 2024. Een verhaal over een festival uit een roemrucht verleden waar “artiesten van vlees en bloed speelden op houten instrumenten en de crossmotoren liepen op benzine terwijl het publiek zich laafde aan een illuster drankje genaamd bier, mét alcohol!”

Kortom, een aftermovie zoals alleen de Zwarte Cross die kan maken. Kunnen we veel over schrijven, maar moet je eigenlijk gewoon zien. Ram dus op die play-knop, en geniet!

Nog niet klaar met nagenieten? Dan kun je ook onze festivalverslaggeving van Zwarte Cross 2024 teruglezen. De 10 hoogtepunten van de afgelopen editie bijvoorbeeld, of onze reportages over inclusiviteit op de Zwarte Cross of de levendenherdenking. Ook in de Festivalpodcast is deze zomer uitgebreid aandacht besteed aan het grootste festival van Nederland.

Zwarte Cross Logo

Zwarte Cross 2024

Locatie
Nederland
Lichtenvoorde, Nederland
Datum 18-21 juli 2024
Line-up
The Darkness
Joost
Status Quo
Tickets Niet meer beschikbaar.