Download Festival 2025 hint niet bepaald subtiel naar Green Day als headliner

Green Day 2019
Photo: Pamela Littky

Maakt de organisatie van Download Festival allesbehalve cryptisch de eerste headliner voor 2025 bekend? Kan niet missen, toch?

Het is niemand ontgaan: de festivalzomer zit er nu écht op. Dat liet het team achter de socials van Download in Donnington ook – wellicht ten overvloede – weten.

Kennelijk had iemand daar behoefte aan weekend, want er wordt niet eens een poging gedaan om het nog een soort van geheimzinnig te houden: we zien groene rook boven de mainstage en als caption lezen we: “Summer is officially over. Wake us up when it’s June 🖤”

We hoeven natuurlijk niemand te vertellen dat dit stukje tekst naar de Green Day-hit ‘Wake Me Up When September Ends’ verwijst. Het is een kwestie van tijd voordat Green Day gepresenteerd wordt als headliner voor Download 2025. Misschien als september eindigt?

En verder?

We weten inmiddels dat de punkband in de zomer van volgend jaar terugkeert voor een reeks festivals, waaronder een dubbelklapper bij de Duitse zusjes Southside Festival 2025 en Hurricane Festival 2025. Waardoor wij inmiddels ook met een schuin oog naar Pinkpop 2025, maar vooral naar Rock Werchter 2025 kijken.

Download Festival Logo

Download Festival 2025

Locatie
Verenigd Koninkrijk
Leicestershire, Verenigd Koninkrijk
Datum 13-15 juni 2025
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen