Kanshebbers Pinkpop 2025: Green Day, Biffy Clyro en meer bevestigd voor Duitse festivals

Photo credit: Femke Valks / Festileaks

De Duitse dubbelfestivals Hurricane en Southside hebben het eerste deel van hun line-up aangekondigd. Onder meer Green Day, Biffy Clyro en Wet Leg komen langs.

Hurricane en Southside vinden plaats in hetzelfde weekend als Pinkpop 2025: namelijk van 20 tot 22 juni. Daarmee zijn de aangekondigde namen grote kanshebbers voor het festival in Landgraaf. Hurricane en Pinkpop delen eigenlijk bijna elk jaar wel een headliner, zoals Ed Sheeran in 2024, Queens of the Stone Age in 2023 en Twenty One Pilots in 2022.

Extra interessant dus om naar deze aankondiging te kijken. Naast Green Day, Biffy Clyro en Wet Leg, horen ook Electric Callboy, Amyl and the Sniffers en Yellowcard tot de opties voor Pinkpop. Bekijk hieronder de volledige aankondiging voor Hurricane Festival 2025.

Green Day op Pinkpop of Rock Werchter?

Het is de eerste officiële show van Green Day in het festivalseizoen van 2025. Afgelopen week schreven we al dat ze een sterk gerucht waren voor de aankomende zomer en dat is bij deze bevestigd.

Of ze ook op Pinkpop staan, valt te bezien. De groep speelt eigenlijk zelden 3 dagen na elkaar, en is dus al 2 dagen van dat weekend kwijt aan Hurricane en Southside.

Ze zijn wel een grote kanshebber voor Rock Werchter 2025. Terwijl de band afgelopen jaar nog in het Gelredome in Arnhem speelden, sloegen ze België over – daar valt dus nog wat in te halen. Bovendien zouden ze met de integrale vertolkingen van hitalbums American Idiot en Dookie die ze deze tour doen een prima nostalgienotering zijn op het 50e verjaardagsfeest van Rock Werchter.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2025

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 20-22 juni 2025
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen