Kijk terug: PJ Harvey op Rock Werchter 2024

Foto: Thomas Heijligers / Festileaks

Voor de festivalsacts top 100 van 2024 kijken we momenteel graag terug op optredens van artiesten die indruk op ons hebben gemaakt. En dat heeft PJ Harvey zeker. Met shows op onder meer Rock Werchter 2024 en Best Kept Secret 2024 wist ze nieuwe harten te stelen en liet ze die-hard fans smelten.

De setting van een PJ Harvey show kan niet beter. Het houten meubilair op het podium moet een warme uitstraling geven en het gevoel van thuis oproepen. Zoals de Barn dat ook altijd doet, zo ook op Rock Werchter 2024. In de tent komt de show namelijk intiem en betoverend over, in tegenstelling tot de sfeer bij een show op het hoofdpodium in de buitenlucht. Het blijkt bewust goede keuze van de Britse zangeres.

Als het aan de organisatie van Best Kept Secret 2024 had gelegen, had PJ Harvey het hoofdpodium afgesloten. Maar zelf staat ze erop: ze wil graag een indoorshow spelen in de TWO. En hoewel ze de ONE ook best had aangekund met deze toegankelijke set, was haar inschatting ook de juiste. Door het intieme aspect, waarbij ze het regelmatig voor elkaar kreeg om het hele publiek muisstil te krijgen, wordt dit een van de mooiste optredens van Best Kept Secret 2024.

PJ Harvey hoger in de lijst

PJ Harvey heeft een keer eerder in de top 100 gestaan bij een festivalact van het jaar verkiezing. In 2016 eindigde ze op de 86e plek. Met een show die zo hoog wordt gewaardeerd, zit de kans er best in dat ze in de editie van 2024 een flink stuk hoger eindigt. Is dat voor jouw een must? Stem dan gauw PJ Harvey de festivalacts top 100 van 2024 in.

Best Kept Secret Logo

Best Kept Secret 2024

Locatie
Nederland
Hilvarenbeek, Nederland
Datum 7-9 juni 2024
Line-up
Paolo Nutini
Disclosure
Justice
Tickets Niet meer beschikbaar.