Kylie Minogue kondigt album en tour aan; Europese data volgen later

Kylie Minogue Tension 2024
Photo credit: Haris Nukem & Studio Moross

Kylie Minogue brengt op 18 oktober haar nieuwe album Tension II uit. De plaat gaat gepaard met een wereldtournee die begint in thuisland Australië. Later strijkt de tour ook in Europa neer, maar Benelux data zijn nu nog niet bekend. Het zou wel eens met de festivalzomer van 2025 kunnen samenvallen.

Ter ondersteuning van haar nieuwe plaat, gaat Kylie Minogue in 2025 op wereldtournee. Die begint op 15 februari in Australië, waarna ze doortrekt naar Azië, op de voet gevolgd door Europa. Tot nu toe zijn echter alleen de data van de shows in het Verenigd Koninkrijk bekend. Hier geeft Minogue maar liefst negen concerten, waarvan de laatste op 31 mei is.

Europese festivals?

Daar eindigt voor nu Kylies touragenda, en dat is opvallend. De data lopen namelijk precies af wanneer de Europese festivalzomer net losbarst. Betekent dit wellicht dat ze voor haar nog aan te kondigen optredens op het Europese vasteland een aantal festivals afgaat?

Wie weet horen we ‘Can’t Get You Out of My Head’ volgend jaar wel op de weide van Pinkpop of Rock Werchter. Het zou zomaar kunnen; logistiek gezien zou het logisch zijn als de tour na de UK verder gaat in de rest van Europa. Data voor de concerten die volgen worden in de komende weken bekendgemaakt.

Tickets voor de shows in het Verenigd Koninkrijk gaan vrijdag 27 september in de verkoop, om 11 uur ’s ochtends Nederlandse tijd.

Nieuw album

Kylie Minogue heeft het er maar druk mee. Vorig jaar kwam haar laatste album Tension uit, met de in het oog springende hit ‘Padam Padam’, waarmee ze haar status als ultieme popster opnieuw bevestigde. Deze zomer was ze slechts op een paar plekken live te bewonderen, zoals op Sziget, waar ze hoge ogen gooide.

Nu komt er dus alweer een nieuwe plaat aan: Tension II. Op het nieuwe album, waar onder andere samenwerkingen met The Blessed Madonna, Bebe Rexha en Tove Lo op te horen zullen zijn, lijkt de Australische popster voort te boorduren op haar vorige album. Of zoals ze zelf zegt: “The Tension era has been so special to me. I can’t possibly let it be over just yet!”