Olivia Rodrigo, Shawn Mendes en anderen bevestigen eerste festivals voor 2025

Photo: Nick Walker

De vier grootste Zuid-Amerikaanse festivals delen hun line-up voor 2025. Het zijn de eerste aankondigingen voor Olivia Rodrigo, Shawn Mendes, Foster the People en meer. Daarmee zijn deze acts meteen kanshebbers voor de Europese festivals.

De vier festivals Lollapalooza Argentina, Lollapalooza Brazil, Lollapalooza Chile en Estéreo Picnic 2025 zijn de grootste in Zuid-Amerika en vinden plaats in maart. Dat biedt ruimte voor artiesten om na een tour op het zuidelijk halfrond in de zomer naar Europa te komen. We kijken dus met meer dan een schuin oog naar de namen op de line-ups.

Kanshebbers voor de Europese festivals

Naast popsterren Olivia Rodrigo en Shawn Mendes zien we op het affiche grote bands als TOOL en The Black Keys. Justin Timberlake bevestigde eerder al een optreden op het Deense Heartland Festival, dus hij is zeker in Europa en daarmee kanshebber voor bijvoorbeeld Pinkpop.

Andere acts die zomaar een festivaltour op ons continent kunnen doen volgend jaar, zijn RÜFÜS DU SOL, Foster the People, Empire of the Sun, Fontaines D.C., Caribou en Kavinsky. Dit is de hele line-up van het Colombiaanse Estéreo Picnic 2025: