Review Mysteryland 2024: verdwalen op een festival was nog nooit zo leuk

Photo: Martin Hols

Mysteryland is al 31 jaar een toonaangevend elektronisch muziekfestival en toont in 2024 opnieuw waarom het al jarenlang de favoriet is van vele muziekliefhebbers. Als het langstlopende dancefestival ter wereld blijft Mysteryland zichzelf heruitvinden, wat het dé ultieme seizoensafsluiter maakt voor iedereen die van muziek en een onvergetelijke festivalervaring houdt.

Het voormalige Floriadeterrein nabij Hoofddorp blijft de perfecte setting voor Mysteryland, met zijn uitgestrekte groene velden, beboste heuvels, en serene meertjes. Zelfs voor wie niet speciaal voor de muziek komt, biedt het festivalterrein een ware ontdekkingsreis. Tussen de weelderige natuur is er altijd wel iets nieuws te ontdekken, of het nu een verborgen chill-out area is of een geheime route die leidt naar een intiem podium. Wij gingen op expeditie en nemen jullie mee.

Indrukwekkende stages

De iconische piramide, die zich trots boven het terrein verheft, is het letterlijke hoogtepunt. Deze Pyramid Stage, die jarenlang bekend stond als het domein van Q-dance, heeft dit jaar een transformatie ondergaan en is nu dé plek voor technoliefhebbers om zich uit te leven.

Maar Mysteryland zou Mysteryland niet zijn zonder aan alle fans te denken. Voor de Hardstyle-liefhebbers is er nu Hardstyle Elite, een geheel nieuw concept dat plaatsvindt in de grootste indoor-area van het festivalterrein. Door dit podium naar binnen te verplaatsen, heeft de organisatie de geluidskwaliteit en lichteffecten kunnen optimaliseren. Het resultaat? Een nog intensere ervaring die elke Hardstyle-fan volledig onderdompelt in de muziek.

Lady Jokers’ Bedroom
Photo credit: Mysteryland

Kleurrijke paden en verborgen feestjes

Toch ligt de echte magie van Mysteryland in het dwalen over het terrein. Een rondje over het festivalterrein duurt, als je tempo maakt, een half uurtje. Maar als je overal de tijd voor neemt, ben je het hele weekend bezig. Overal op het terrein zijn geheime paden en verborgen feestjes te vinden, die ervoor zorgen dat verdwalen een onderdeel wordt van de festiviteiten.

Lopend over de kronkelende paadjes van Mysteryland kun je zomaar ineens Lady Joker’s Bedroom tegenkomen, een surrealistische ruimte waar elektronische muziek en theatrale elementen samenkomen. Artiesten in extravagante paarse kostuums voeren vreemde, hypnotiserende dansen op, terwijl de muziek voortdurend wisselt tussen duistere beats en excentrieke melodieën, waardoor je als bezoeker het gevoel krijgt in een droomwereld te zijn beland. En als je iets verderop een doodlopend pad dieper het bos in durft te nemen, beland je bij de Paardenrave, een wilde westen-ervaring vol high-energy beats en performers die je in een trance houden.

Photo credit: Mysteryland

Rustige plekken om te chillen

Tussen al het feestgedruis door biedt Mysteryland ook talloze plekjes waar je even kunt ontsnappen aan de drukte en heerlijk kunt ontspannen. Zo is er het strandje bij de McDonald’s, waar je onder het genot van een verfrissende milkshake of McFlurry kunt genieten van het prachtige uitzicht over het water en de Pyramid Stage. Verderop, op Funky Town Island, heerst een relaxte sfeer waar funky en mellow dancemuziek de boventoon voert. Hier kun je genieten van een ontspannen ritje in de zweefmolen, terwijl je een panoramisch uitzicht hebt over het festivalterrein.

Voor de liefhebbers van lekker eten zijn er de vele foodcourts die verspreid over het terrein te vinden zijn. Het beste is misschien wel een bezoek aan de buurt van Serre de Cuisine, waar je de mogelijkheid hebt om je maaltijd, gekocht bij een van de vele foodtrucks, mee naar binnen te nemen. Daar kun je je eten laten serveren op echt servies en genieten van een ontspannen eetervaring.

Mysteryland 2024 eindshow met vuurwerk
Photo credit: Mysteryland

Mainstage betovert met 3D-video en vuurwerk

Na een uitgebreide ronde over het terrein en een moment van ontspanning is het tijd om terug te keren naar de Mainstage. De Mainstage van Mysteryland staat altijd bekend om zijn indrukwekkende decor, en ook dit jaar heeft de organisatie zichzelf overtroffen. Twee gigantische handen houden trots een mysterieuze “Mystery Box” omhoog, die symbool staat voor de kernwaarden van het festival: Vrede, Liefde en Mysterie. Zodra de box tot leven kwam, werd het publiek getrakteerd op een explosie van energie en kleur, in de vorm van 3D-videoprojecties.

Het laatste optreden van de zaterdagavond werd verzorgd door Yellow Claw, met gastoptredens van onder andere The Opposites en Jebroer. Na een energieke set volgde de grote finale: een spectaculaire eindshow vol lasers, rook en vuurwerk. De perfecte manier om de magie van Mysteryland nog eens goed te laten knallen.

Een festival om te koesteren

Mysteryland 2024 heeft wederom bewezen waarom het al meer dan drie decennia lang een toonaangevend dancefestival is. Of je nu komt om te dansen op de beats van meer dan 300 dj’s, je laat verrassen door de verborgen feestjes, of gewoon geniet van een ontspannen moment met uitzicht op de Pyramid Stage, dit festival biedt voor ieder wat wils. We kijken nu al uit naar volgend jaar, wanneer het festival ongetwijfeld weer nieuwe verrassingen in petto heeft.

In 2025 vindt Mysteryland plaats van 22 tot en met 24 augustus. Wil je daar bij zijn? Je kunt je nu alvast pre-registreren voor de kaartverkoop van Mysteryland 2025.

Mysteryland Logo

Mysteryland 2025

Locatie
Nederland
Hoofddorp, Nederland
Datum 22-24 augustus 2025
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen