⁠Linkin Park plant uitgebreide tour, inclusief festivals: “We komen overal”

Photo: James Minchin III

Linkin Park gaat het niet houden bij het handjevol shows dat is aangekondigd voor dit najaar. Ze zijn volop bezig met het plannen van een uitgebreide tour in 2025, waarbij ook Europese festivals aan zullen worden gedaan. Dat zegt Colin Brittain, de nieuwe drummer van de band, in een livestream op Instagram.

Linkin Park is weer actief, met Emily Armstrong als nieuwe zangeres én met nieuwe muziek. Ook verdere liveshows staan in de steigers, blijkt uit uitspraken van Linkin Park-drummer Colin Brittain. Op Instagram zegt hij ondubbelzinnig: “We doen volgend jaar een wereldtour. We gaan een heleboel shows spelen: we komen overal.”

Waar de tour precies neerstrijkt, is nog niet duidelijk. Brittain legt uit dat ze pas nu in het boekingsproces zitten, omdat ze niet wilden dat het nieuws over hun terugkomst zou uitlekken: “We konden eerder nog niet volop boeken, want hoe meer shows je boekt, hoe meer mensen er over te weten komen. Maar we werken er nu hard aan.”

Pinkpop en Rock Werchter

Precieze locaties deelt de Linkin Park-drummer nog niet, maar hij bevestigt al wel vast dat ze in ieder geval naar Argentinië, Mexico, Singapore en Indonesië komen. En, nog veel belangrijker: hij noemt in dat rijtje ook ‘Duitse festivals’.

Dat betekent dat de band een tour aan het boeken is in het Europese festivalseizoen. Daarmee is Linkin Park direct topfavoriet voor headlinespots op Pinkpop 2025 en Rock Werchter 2025. Zeker nadat Nederland en België vooralsnog zijn overgeslagen tijdens de minitour die de band dit najaar doet.

Het zou voor Pinkpop wel eens als donderslag bij heldere hemel kunnen komen dat Linkin Park niet eerder hun shows voor volgende zomer vastlegde. Het lijkt er namelijk op dat het festival recent druk op zoek moest naar een nieuwe headliner, nadat de beoogde Foo Fighters een pauze besloten in te lassen. Kunnen ze hiermee alsnog een mooi rock-slot aanbieden op Pinkpop 2025?

Linkin Park sloot Pinkpop eerder met succes af, toen nog met Chester Bennington als zanger, in 2012. Bekijk beelden van dat optreden hieronder.