Disturbed sorteert voor op Europese tour in zomer 2025

Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Goed nieuws voor de Europese fanschare van Disturbed. De band maakt namelijk bekend van februari tot en met mei te touren in de Verenigde Staten. Het goede nieuws? Data voor Europa en het Verenigd Koninkrijk volgen snel.

Met een Amerikaanse tour van 25 februari tot en met 17 mei lijkt een Europese doorkomst tijdens de festivalzomer aanstaande voor Disturbed. We hebben de band dan ook snel toegevoegd aan het geruchtenoverzicht voor de Graspop headliners van 2025.

De Amerikaanse tour staat bovendien in het teken van de 25e verjaardag van het welbekende album The Sickness. Tijdens elke show speelt de band twee sets: The Sickness integraal, plus de grootste hits. Over de invulling van de Europese tour is nog niets verklapt, maar een soortgelijke set lijkt het meest logisch.

Support

Als voorprogramma – of speciale gasten – neemt de band in het Amerikaanse deel van de tour twee verschillende pakketjes mee: Three Days Grace & Sevendust en daughtry & Nothing More. Potentieel interessante namen voor een Europese doorkomst.