Dit is wanneer je het blokkenschema van Pinkpop 2025 kunt verwachten

Pinkpop 2024. Photo credit: Nikki Born / Festileaks

Het buitenfestival seizoen ligt alweer even achter ons. Niks leukers dan alweer vooruit te kijken naar de edities van 2025. Zo ook naar Pinkpop 2025. Wanneer kunnen we ongeveer het blokkenschema van Pinkpop 2025 verwachten?

Vraag een gemiddeld mens naar het woord puzzelen en je krijgt waarschijnlijk een antwoord die refereert naar legpuzzels maken met het gezin rondom de kerst. Hoe anders is het antwoord als je het aan een doorgewinterde festivalganger vraagt. Daarvoor is het namelijk geen ontspanning, maar een ware hersenkraker. Met een oerwoud aan clashes die vanuit het blokkenschema te voorschijn komen is puzzelen namelijk geen hobby meer, maar een sport. We kijken naar het verleden om erachter te komen wanneer we onze hersenen mogen pijnigen met de keuzes in het blokkenschema van Pinkpop 2025.

Blokkenschema van Pinkpop 2025 in april of mei

Er valt best een constante lijn te ontdekken in wanneer Pinkpop haar blokkenschema prijsgeeft. Van de afgelopen zeven jaar was de afgelopen editie van 2024 er het eerst bij met 11 april. 2019 was juist het laatste, met 10 mei. Deze data vallen precies binnen een maand van elkaar. De verwachting voor Pinkpop 2025 is dan ook dat het tijdschema tussen deze twee data wordt vrijgegeven. De tweede helft van april en begin mei is het dus extra scherp in de gaten houden wat betreft nieuws uit Landgraaf.

In de meeste gevallen zijn alle namen die op het festival gaan spelen wel bekend op het moment dat het blokkenschema komt. De enige uitzondering is de editie van 2019. Hier werden op 21 april niet alleen de laatste namen gedeeld, maar ook de timetable bekend gemaakt. Bij alle andere edities zit er zo ongeveer 2 maanden tussen het compleet maken van de line-up en het vrijgeven van het tijdschema.

Eerste namen en de ticketverkoop

Voordat we mogen gaan dromen over het blokkenschema van Pinkpop 2025 moet nog eerst bekend worden gemaakt wie er allemaal in deze puzzel komen te staan. We verwachten dat we niet al te lang meer hoeven te wachten op de eerste namen, meestal is de ticketverkoop niet lang daarna. Welke namen dit zijn is natuurlijk nog gissen, al lijken de geruchten wel meer naar bepaalde namen te wijzen. We houden het in de gaten.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2025

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 20-22 juni 2025
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen