Dit is wanneer we de eerste namen voor Pinkpop 2025 kunnen verwachten

Avril Lavigne @ Pinkpop 2024. Photo credit: Nikki Born / Festileaks

Artiesten maken langzaam hun tours bekend en daarmee gonzen de geruchten voor Pinkpop in het rond. Vol spanning wachten we op nieuws uit Landgraaf. Wanneer kunnen we de eerste namen voor Pinkpop 2025 verwachten?

Het najaar is steevast het geruchten- en aankondigingsseizoen voor festivals. Het kan dus eigenlijk niet lang meer duren voordat we de eerste bekendmakingen te horen krijgen. Om te kijken wanneer we nieuws over Pinkpop 2025 kunnen verwachten, hebben we hieronder de data van de eerste aankondigingen van de afgelopen jaren op een rij gezet.

De eerste namen voor Pinkpop 2025

Als we kijken naar voorgaande jaren, zien we dat de eerste namen vaak eind oktober of begin november naar buiten kwamen. In 2023 en 2024 week Pinkpop hier vanaf. Toen kondigde het festival begin oktober en begin december de eerste namen aan. Voor de editie in 2022 werd de eerste naam al in maart 2021 bekendgemaakt, al had dat te maken met de nasleep van corona.

Na de aankondiging van de eerste namen opent Pinkpop traditiegetrouw de Gouden Tip. Festivalgangers kunnen dan drie namen van acts doorgeven die zij graag op de Landgraafse weide willen zien. Daarmee maken ze ook kans op weekendtickets. Tot en met 2023 waren er altijd al namen bekend voordat de Gouden Tip opende. In 2024 konden Pinkpopgangers echter hun favorieten al doorgeven voordat er acts aangekondigd waren.

Wanneer kunnen we dan nieuws voor Pinkpop 2025 verwachten? De kans op aankondigingen lijkt eind oktober of begin november het grootst, gebaseerd op het verleden. Het kan echter ook zo zijn dat de organisatie de lijn van aankondigingen van vorig jaar doortrekt. In dat geval kunnen we eind oktober alert zijn op de opening van de Gouden Tip. Hoe dan ook: voor nu lijkt het erop dat we de laatste week van oktober of de eerste week van november onze oren kunnen spitsen voor nieuws uit Landgraaf. Omcirkel deze weken dus maar alvast in je agenda!

Pinkpop Logo

Pinkpop 2025

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 20-22 juni 2025
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen