Perrongeluk: trein-raven tot het ochtendgloren op Amsterdam Dance Event 2024

Amsterdam Dance Event Club Train 50 HERTZ Wolvenroedel x Drifters Saturay Sunrise
Photo credit: Monique Biermans

Amsterdam Dance Event denderde afgelopen week 5 dagen lang door. En tijdens die korte week kon je – voor het eerst op dit festival – gedurende 48 uur tot 8 keer aan toe mee met de 50:HERTZ Club Train. Urenlang rondtreinen door Nederland terwijl je in intieme setting staat te dansen bij een dj booth. Wij mochten mee met Wolvenroedel x Drifters tijdens de sunrise club train op zaterdagochtend. Kedeng, kedeng!

Het is zaterdagochtend 04.55 als we aankomen op perron 2 op Station Amsterdam Zuid. Het is nog donker en stil, maar op het aankondigingsbord staat de bijzondere rit al aangekondigd: 05:40 – Speciale Trein. Langzaamaan vult het perron zich met mensen. Het is meteen duidelijk dat deze rit een echte afterparty is voor deze feestgangers. De meesten zijn afkomstig van een eerder feestje van Wolvenroedel op de 11e verdieping van het WTC gebouw.

Een mini-club op het spoor

Het blijft knap dat ADE na 28 jaar nog steeds nieuwe plekken weet te vinden of creëren voor de programmering. In de oude trein zijn de twee buitenste wagons leeggehaald, op een bar en dj-booth na. De wagons ertussenin zijn vrij standaard maar met comfortabele stoelen en banken, in het donker gehuld en met dromerige elektronische muziek over de speakers. Het blijkt een uitnodiging voor mensen die ofwel een klein dutje willen doen ofwel stelletjes die wat privacy zoeken.

Gelukkig willen veruit de meeste treinreizigers dansen. De feestwagons – waarvan 1 wordt gehost door Wolvenroedel en de ander door Drifters – hebben door verlichting, aankleding én muziek een eigen ambiance. Je waant je in een club met twee kleine zalen. Er lopen ook dames van de catering rond; ze dragen een donkerblauwe conducteurspet met daarop ‘railketaring’ en bevinden zich ook al snel op de dansvloer.

Amsterdam Dance Event Club Train 50 HERTZ Wolvenroedel x Drifters Saturay Sunrise
Photo credit: Monique Biermans

Clubben en chillen

Het blijft een trein en de looproute is dus niet ideaal om te blijven heen-en-weren. Na bij de tweede stage de sfeer te hebben geproefd om vervolgens in de chillarea naar het voorbijgaande landschap en tussenstations te hebben gestaard, bewegen we ons weer naar de main stage. De wagon is aardig vol en midden voor de dj-booth steelt een festivalganger de show met een echte discobalhelm.

Dansen tot de zon opkomt

Vero en Ed Noodle zijn de artiesten daar die vier uur lang de mensen in euforische beweging blijven houden. Waar Vero met elektro-achtige tunes de dansvloer goed warm houdt, zorgt daarna Ed Noodle met een tribal deephouse & downtempo set voor een zachte landing als we weer in Amsterdam terugkeren. De ideale afsluiter van de vrijdagnacht voor velen, voor ons een heerlijk begin van de zaterdagochtend.

Amsterdam Dance Event Logo

Amsterdam Dance Event 2024

Locatie
Nederland
Amsterdam, Nederland
Datum 16-20 oktober 2024
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Niet meer beschikbaar.