Stem nu op de Festivalacts Top 100 der Lage Landen! Wie zijn de beste Nederlandse en Belgische festivalacts ooit? »

Festileaks Festivalvakantie 2022

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa.

Groepsreis voor festivalfans

Wil jij ook graag festivals ontdekken in het buitenland, maar is het moeilijk om je vrienden te overtuigen mee te gaan? Met dat probleem rekenen we nu af. Festileaks organiseert in juli 2022 een Festivalvakantie: een groepsreis voor festivalfanaten van 6 tot en met 19 juli, per bus. Als eerste stop noteren we het rustgevende Pohoda Festival in Slowakije en daarna karren we door naar het oogverblindende Electric Castle in Roemenië. Dat betekent dat in ieder geval Nick Cave, Gorillaz, Twenty One Pilots, The Libertines, Metronomy, Deftones en Wolf Alice al op de muzikale gastenlijst staan. 

De 14-daagse reis is meer dan de festivals alleen. Zodra je in Utrecht opstapt op onze speciale Festileaks-bus, kan het feest beginnen. Verwacht dus busentertainment van de bovenste plank. Ook doen we ons best om een aantal toffe extra’s te regelen op de festivals voor jullie als ultieme festivalfans. Tussen de festivals door maken we bovendien ruimte voor een onvergetelijke citytrip in Boedapest.

Een zeer gelimiteerd aantal van 50 kaarten is nú in de verkoop.

Reisschema

WO 6 juli Vertrek vanuit Utrecht met bus (einde middag)
DO 7 juli Aankomst Pohoda Festival, Slowakije (ochtend)
ZO 10 juli Vertrek vanuit Pohoda Festival (ochtend)
ZO 10 juli Aankomst Boedapest, Hongarije (middag)
DI 12 juli Vertrek Boedapest, Hongarije (avond)
WO 13 juli Aankomst Electric Castle, Roemenië (ochtend)
MA 18 juli Vertrek Electric Castle, Roemenië (ochtend)
DI 19 juli Terug thuis, aankomst Utrecht (middag)

Prijzen

De prijs voor de Festileaks Festivalvakantie is € 774,- per persoon. Dat is inclusief:

  • Toegang tot Pohoda Festival 2022 (7 – 9 juli);
  • Toegang tot Electric Castle 2022 (13 – 17 juli);
  • Een campingplek op beide festivals, waar we met de hele groep samen kamperen (neem je eigen kampeerspullen mee);
  • Luxe busreis vanaf Utrecht, naar de festivals, Boedapest en weer terug naar Utrecht, inclusief busentertainment;
  • 2 overnachtingen in Boedapest in de dagen tussen de festivals;
  • Een afsluitend diner op de laatste dag (maandag), excl. drankjes;
  • De tijd van je leven en een leger aan nieuwe beste vrienden!

Maaltijden en bieren komen voor eigen rekening, maar gelukkig stellen Oost-Europese prijzen niet teleur. De kwaliteit ook niet trouwens: Electric Castle won in 2018 nog de Festileaks Festival Award voor ‘Beste Eten & Drinken‘.

Ticketinfo

De kaartverkoop voor de Festileaks Festivalvakantie is gestart. Er is een zeer beperkt aantal van 50 kaarten beschikbaar.

Klik hier om jouw kaarten te bestellen.

Annuleren & Covid

We hebben een zo coulant mogelijk annuleringsbeleid opgesteld voor de Festileaks Festivalvakantie, zodat je met een gerust hart kunt boeken.

  • We snappen dat je nog niet precies weet hoe je zomer van 2022 er uit ziet. Daarom kun je tot 1 maart kosteloos en zonder opgaaf van reden annuleren. Ook daarna krijg je nog een deel van je kosten terug (zie details).
  • Mocht covid onverhoopt toch roet in het eten gooien en de festivals niet doorgaan, ontvang je sowieso je geld terug.

Lees er meer over in onze annuleringsvoorwaarden.

Tickets

Kaarten zijn nu beschikbaar. Ram op die knop en ga ervoor!

Gorillaz

Bevestigd voor Electric Castle 2022

Nick Cave

Bevestigd voor Pohoda 2022

Twenty One Pilots

Bevestigd voor Electric Castle 2022

The Libertines

Bevestigd voor Pohoda 2022

Vragen & antwoorden

Wie organiseert de Festileaks Festivalvakantie?

De reis wordt georganiseerd door festivalplatform Festileaks. Daarvoor werken we nauw samen met onze vrienden van Festival Travel, die al jaren ervaring hebben met het organiseren van festivalreizen. Festileaks is zowel voor, tijdens als na de reis beschikbaar als aanspreekpunt. We zorgen ervoor dat je veilig op de festivals en weer terug thuis belandt.

Kan ik ook met eigen of ander vervoer komen?

Ja hoor, maar dan kun je het beste gewoon los je festivaltickets aanschaffen op de websites van Pohoda en Electric Castle. Stuur even een berichtje als je ter plekke aan wil haken.

Wie is de doelgroep?

Iedereen die met een groep gelijkgestemden op reis wil naar twee bucketlist-festivals is van harte welkom. Je kunt je gerust alleen opgeven, maar ook als koppel of met een groepje kun je mee. Zowel op de festivals als in Boedapest geldt: haak aan bij de groep waar je wil, maar doe ook zeker lekker je eigen ding. Je hóéft nooit alleen te zijn, maar kan dat zijn wanneer je wilt. Gezellig wordt het sowieso.

Wat is de minimumleeftijd?

De minimumleeftijd voor de Festileaks Festivalvakantie is 18 jaar.

Waar vertrekt de bus?

De bus vertrekt vanuit Utrecht op woensdag 6 juli en komt daar ook weer terug aan op dinsdag 19 juli. De precieze locatie wordt later bekend.

Moet ik direct na registratie betalen?

Nee, de pre-registratie is kosteloos. Pas op 1 november start de kaartverkoop en dat is ook het moment dat er betaald mag worden. Het is mogelijk om het bedrag in één keer te voldoen, of in drie termijnen.

Betekent mijn pre-registratie dat ik een ticket heb?

Nee, de ticketverkoop start 1 november. Wel krijg je met je pre-registratie voorrang op de kaartverkoop, dus het vergroot je kansen.

Wat moet ik meenemen?

Als we wat dichter bij juli 2022 komen zullen we een zo compleet mogelijke paklijst delen. In ieder geval moet je je eigen kampeerspullen (tent, slaapzak, etc.) meenemen en een internationaal erkend identificatiebewijs (rijbewijs is niet voldoende). Maximale bagage-aantallen worden ook op een later moment gedeeld.

Meer vragen? We helpen je graag! Neem contact op met:

2 festivals om van je bucketlist te strepen

Pohoda 2022

Sympathiek is het sleutelwoord bij Pohoda Festival. Het is een independent festival, wat betekent dat ze (in tegenstelling tot ongeveer elk ander groot festival) los opereren van de grote event organisatoren in Europa. Dat resulteert in een eigenzinnige aanpak waarbij de focus niet ligt op massa’s en cijfers, maar op sfeer en principes. En dus heeft het festival unieke line-ups, breidt het festival expres niet uit en is er opvallend veel ruimte. Het sanitair en het eten is er bovendien uitstekend. En om het allemaal af te toppen, won Pohoda in 2019 nog de Festileaks Festival Award voor ‘Duurzaamheid‘.

Pohoda vindt plaats van 7 tot 9 juli 2022. Op de line-up staan o.a. Nick Cave, The Libertines, Metronomy, Black Pumas, Wolf Alice, Slowthai, Paula Temple, Richie Hawtin en Yves Tumor.

Electric Castle 2022

Liefde op het eerste gezicht kennen we vooral uit films, maar wordt soms ook echt werkelijkheid. Het Roemeense Electric Castle is ooogverblindend mooi. Centraal op het festival vind je het karakteristieke Banffy Castle (hence the name) en zodra de avond valt word je omvergeblazen door de vetste lichtshows en kunstinstallaties. Je hoeft je hier dus geen moment te vervelen, en dan hebben we het nog niet eens over de ballenbak, het reuzenrad, de katapult, de elektronische dansshow of de silent disco gehad. It’s electric, baby!

Electric Castle vindt plaats van 13 tot 17 juli 2022. Op de line-up staan o.a. Gorillaz, Twenty One Pilots en Deftones.