Montreux Jazz Festival onthult lineup met onder meer Queens Of The Stone Age

qotsa

Een flinke aankondiging vanuit Zwitserland! Het Montreux Jazz Festival maakt in één keer de hele lineup voor 2018 bekend, met onder meer Queens Of The Stone Age en Nick Cave.

Naast bovengenoemde artiesten staat het affiche boordevol met grote namen. Zo staan Deep Purple, Jack White, Iggy Pop, en Nine Inch Nails ook op het programma. En wat te denken van Billy Idol, Alice In Chains, Massive Attack en Jamiroquai? In totaal zijn er maar liefst 123 namen op het affiche te vinden. Deze zie je allemaal voorbijkomen in de video hieronder:

Queens Of The Stone Age

Queens Of The Stone Age werd opgericht in 1996 in Palm Desert, Californië. Sinds de oprichting hebben de Amerikaanse rockers onder leiding van Josh Homme meerdere klassiekers voortgebracht, waaronder het festivalanthem ‘No One Knows’. Inmiddels heeft de band ook al 6 albums op zak, met het in augustus uitgekomen Villains als meest recente wapenfeit. Met de tour voor dat album zijn ze komend jaar ook op de festivals te zien. Zo staan ze komende zomer op Down The Rabbit Hole in Beuningen, bij Nijmegen.

Montreux Jazz Festival 2018

Photo by Olivier Bruchez

Het Zwitserse Montreux Jazz Festival bestaat sinds 1967, en viert dit jaar dus al haar 52e editie. Het festival vindt dit jaar plaats van 29 juni tot en met 14 juli in het Music & Convention Center in Montreux. Ruim twee weken gevuld met allerlei soorten muziek dus, met een focus op jazz. Er staan met onder andere Nick Cave, Iggy Pop, Queens Of The Stone Age en Jack White dan ook genoeg grote namen op het programma die al deze dagen komen afsluiten.

De kaartverkoop gaat woensdag 18 april om 12 uur ’s middags van start. Er zijn diverse tickets verkrijgbaar. Standaardtickets kosten ongeveer € 273,-. Meer informatie over het programma en tickets vind je op de officiële festivalwebsite.