7 bands annuleren shows Download Festival 2024 uit boycot tegen sponsor

14 tot en met 16 juni vindt Download Festival 2024 plaats, zonder Pest Control, Speed, Scowl , Negative Frame, Zulu , Ithaca en Overpower. Zij voegen zich bij de boycot tegen festivalsponsor Barclays.

Reden hiervoor is de toegenomen investering van de Barclays Bank in wapenbedrijven die handelen met Israël. De Barclays Bank sponsort meerdere Britse festivals. Waaronder Download en The Great Escape, waar eerder al ruim 100 acts zich aansloten bij Bands Boycott Barclays.

De muzikanten en labels, waaronder Massive Attack, IDLES en Brian Eno, zien de sponsoring van Barclays als rookgordijn waarachter zij geld kunnen pompen in het vermoorde van Palestijnen. “Wij weigeren toe te staan dat muziek wordt gebruikt om mensenrechtenschendingen te vergoelijken. We kunnen niet toestaan dat onze creatieve uitingen rookgordijnen worden waarachter geld wordt gepompt om Palestijnen te vermoorden.”

Benefiet show

Vier van de zeven bands die wegens de boycot tegen Barclays de shows op Download niet door laten gaan, spelen vrijdag in plaats daarvan een benefietshow. Alle opbrengsten van de show gaan naar Palestijnse hulp en goede doelen.

De show vindt plaats in een erg kleine zaal met plek voor slechts 100 bezoekers. Naast de vier bands die geboekt waren door Download, sluiten drie Britse hardcore bands zich bij het benefiet aan.

Download Festival Logo

Download Festival 2025

Locatie
Verenigd Koninkrijk
Leicestershire, Verenigd Koninkrijk
Datum 13-15 juni 2025
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen