Verrassingsoptreden Ronnie Flex op Pinkpop 2024

Ronnie Flex - Dauwpop 2019
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Pinkpop 2024 is van start. De eer aan Jiri11 om het festival af te trappen, vrijdag om 12:00 uur in de Tent Stage. Hij pakte meteen uit, want Ronnie Flex kwam tijdens zijn show langs voor een verrassingsoptreden.

Jiri11 won vorig jaar de Limburgse Popprijs in de categorie ‘Belofte’, en dat betekent dat hij dit jaar het belangrijkste festival van Limburg mocht openen. Een prestigieuze, maar ook moeilijke spot. Vroeg op de dag zijn er natuurlijk nog niet veel bezoekers aanwezig, merkt Jiri ook zelf op na 10 minuten: “Ik zie dat er nog niet heel veel mensen zijn. Maar met de mensen die er zijn kunnen we het leuk maken. Kom lekker naar voren!”

Verrassing

Nog eens 10 minuten later komt een verrassing uit de coulissen. Ronnie Flex betreedt het podium om 2 tracks mee te rappen. “Hem kennen jullie wél, toch?” grapt Jiri11.

Jiri11 is de eerste artiest die Ronnie Flex tekende op zijn eigen label ADF Ent, dus de twee hebben een bijzondere band. Ronnie zei destijds over zijn nieuwe aanwinst: “Ik ben zwaar onder de indruk geraakt van jou. Ik kende je natuurlijk al, maar jouw nieuwe muziek is echt van een ander niveau.”

Na de tracks verlaat Ronnie het podium weer, en gooit Jiri11 het roer om. “De afgelopen 30 minuten heb ik laten zien wat ik de afgelopen acht jaar heb gedaan. Maar nu is het tijd voor verandering.” Hij pakt er vervolgens een gitaar bij en switcht van hiphoptracks naar popliedjes. Een nieuwe richting voor Jiri11?

Pinkpop Logo

Pinkpop 2024

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 21-23 juni 2024
Line-up
Ed Sheeran
Calvin Harris
Måneskin
Tickets Niet meer beschikbaar.

Over de auteur ✍️

Jos Willemsen

Verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken bij Festileaks. Woont linksvoor. Co-host van de Festivalpodcast. Liefhebber van alles dat uit de foodtruck van de Bourgondiër komt. Altijd wachtend op lasers. Zijn er ook kluisjes?

Meer van Jos