Audio Obscura sunset pre-party met Benwal laat Van Nelle Fabriek bruisen

Foto: Thomas Heijligers / Festileaks

Eind augustus vindt in Rotterdam de eerste editie van het Audio Obscura Festival plaats. Om in de stemming te komen organiseert de organisatie een pre-party met superster Benwal op de rooftop van de Van Nelle Fabriek. De kleine groep gelukkige bezoekers werd getrakteerd op een prachtig sunset slot met waanzinnig uitzicht over de stad.

Met de aankondiging van de sunset pre-party zet Audio Obscura meteen de toon voor de eerste editie van het festival. De zomeravond namelijk in het teken van de opkomende dj Benwal. De artiest mag hier al even – letterlijk – warmdraaien voordat hij in augustus het grote podium betreedt. Op deze unieke locatie maakte hij er samen met een geselecteerde groep een ongekend feestje van bij broeierige temperaturen.

Foto: Thomas Heijligers / Festileaks

Industrieel monument als droomlocatie

De pre-party vindt net als het festival van Audio Obscura bij de Van Nelle Fabriek plaats. Het pand staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en is een voormalig koffie-, thee- en tabaksfabriek aan de Delfshavense Schie. Tegenwoordig wordt het gebruikt als kantoorruimte en vinden er evenementen plaats. De ruwe industriële uitstraling van het pand creëert de setting die je bij een festival als Audio Obscura verwacht. Voor het beperkt aantal gelukkige bezoekers met een ticket wachtte de tearoom als decor voor de pre-party tijdens sunset. In de ronde kamer bovenin het pand, met uitzicht over de stad, warmden zo’n 80 bezoekers zich op hoogte op voor het echte werk volgende maand.

Foto: Thomas Heijligers / Festileaks

Opwarmen met Benwal voor Audio Obscura

De opwarmer voor Audio Obscura op 24 augustus werd muzikaal ingevuld door Benwal. De 26-jarige Groninger is een van de snelst rijzende Nederlandse sterren in de elektronische muziekwereld. De sets passen in de hype van het moment: euforische trance met een vleugje nineties house op een catchy manier. Het is dan ook geen verrassing dat de Nederlander op het label van Marlon Hoffstadt en Malugi de single ‘Rush’ heeft uitgebracht.

Met een toegankelijke set van energieke trance en techno kregen bezoekers van de Audio Obscura pre-party een voorproefje van wat festivalbezoekers te wachten staat op het main event. Naast Benwal zijn ook andere grootheden als Adriatique, The Martinez Brothers, Dax J, en Hector Oaks op het festival te bewonderen. Kaarten voor Audio Obscura 2024 zijn al een tijdje in de verkoop. Wie er nog bij wil zijn moet snel zijn, er zijn nog een aantal ‘final release tickets’ te koop voor €79,-. Check voor alle informatie de site van Audio Obscura.

Audio Obscura X Peggy Gou Presents GOU TALK Logo

Audio Obscura X Peggy Gou Presents GOU TALK 2022

Locatie
Nederland
Amsterdam, Nederland
Datum 20 oktober 2022
Line-up
Peggy Gou
Brain de Palma
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.