Advertisement

De 6 must-sees van Appelpop 2024

Foto: Claudia Angenent / Appelpop 2023

Langzaamaan komt augustus dichterbij. Dat betekent ook dat (helaas) het eind van het festivalseizoen steeds meer binnen handbereik is. Eén van de seizoensafsluiters is natuurlijk het grootste gratis festival van Nederland in Tiel. Om te zorgen dat jij zo goed mogelijk voorbereid dit festival bezoekt, hebben wij 6 must-sees van Appelpop 2024 op een rijtje gezet.

Ondanks dat Appelpop een gratis festival is, weet de organisatie altijd een goede line-up neer te zetten. Het is natuurlijk geen Rock Werchter, maar naast de acts die je op elke straathoek kunt zien, staan er jaarlijks genoeg parels op de poster. Zo staan er op Appelpop 2024 ook zat must-sees .

Chibi Ichigo

Vanuit België komt Chibi Ichigo op Appelpop-vrijdag naar Tiel afgereisd. De Oezbekistaanse zangeres die in België opgroeide maakt Nederlandstalige electropop. Begin dit jaar verscheen haar tweede album ‘NA HALF 1’. Hier staat onder andere de hit “Energie” op die ze vorig jaar met Sophie Straat uitbracht.

Tijdens het Paasweekend hebben een boel festivalgangers al van haar show kunnen genieten op Paaspop. Het was een energiek optreden met twee sensuele dansers die, wanneer Chibi Ichigo niet met haar stem de show stal, de volledige aandacht trokken met hun prachtige dansmoves. We kunnen dus veel verwachten op Appelpop 2024.

  • Wanneer: Vrijdag 13 september
  • Hoe laat: 21:55
  • Waar: Covebo Stage
Photo: Alex Meulenberg

Hiqpy

Op Spotify zijn ze niet te vinden, maar op YouTube staan welgeteld 2 nummers van dit Amsterdamse viertal. Met hun dromerige, alternatieve poprock wisten ze al menig festival in te pakken. Zo deed Hiqpy mee aan de Popronde en stonden ze eerder dit jaar onder meer op Paaspop, Bevrijdingspop Haarlem en Best Kept Secret. De band wist het zelfs tot het voorprogramma van Massive Attack te schoppen in Tilburg. Naast Appelpop staan ook festivals als Loose Ends en Into The Great Wide Open op hun tourschema. Zorg dat je erbij bent, zodat je over een paar jaar kunt zeggen: “Ik heb ze nog gezien voordat ze überhaupt muziek op Spotify hadden.”

  • Wanneer: Zaterdag 14 september
  • Hoe laat: 14:05
  • Waar: Covebo Stage

Sef & Het El Salvador Ensemble

Sef doet al wat jaren mee in de muziekwereld. De 40 jarige rapper scoorde met “De Leven” in 2011 een gigantische hit die, dankzij de cover van S10 en Kevin, weer helemaal hot en happening is. Uiteraard is de beste man na dat succes niet gestopt met het uitbrengen van ijzersterke muziek.

Zo bracht hij dit jaar nog, samen met Hang Youth-zanger Abel van Gijlswijk, het album IJsland uit, dat ze enkele weken terug op Down The Rabbit Hole met enthousiasme ten gehore brachten. Sowieso was Sef veel te zien op het festival in Beuningen. Hij was namelijk de special guest dit jaar. Daarom gaf hij heel het weekend verschillende soorten optredens op het festival, waaronder een show met Het El Salvador Ensemble op de mainstage. Sef is dus al lang geen onontdekte parel meer, maar er zijn genoeg redenen waarom hij onder de must-sees van Appelpop 2024 valt.

  • Wanneer: Vrijdag 13 september
  • Hoe laat: 21:45
  • Waar: Go-Tan Stage

Roxy Dekker

Deze beschrijving is alleen voor iedereen zonder een TikTok account nodig. Roxy Dekker bracht in 2021 al haar eerste nummer uit, maar de echte doorbraak kwam pas na de release van “Anne-Fleur Vakantie”. Deze zomerhit van 2023 kan elke Gen-Z’er van A tot Z meezingen. Maar daar blijft het niet bij. De later uitgebrachte “Satisfyer” en “Sugardaddy” blijken nog populairder te zijn. Een week geleden bracht ze samen met Ronnie Flex “Gaan We Weg?” uit. Inmiddels staat de teller hiervan al bijna op 3 miljoen (!) plays op Spotify.

De piepjonge superster (Appelpop bestond al 13 jaar toen zij geboren werd) zorgde voor een compleet gekkenhuis tijdens Serieus Request in december vorig jaar. Daarnaast barstte de Silver Warehouse volledig uit zijn voegen tijdens haar optreden op de afgelopen editie van Paaspop. Vooruitblikkend naar Appelpop verwachten we niks anders.

  • Wanneer: Zaterdag 14 september
  • Hoe laat: 13:00
  • Waar: Mainstage

Lola Cedès

Na het complete gekkenhuis bij Roxy Dekker zoeken we even de rust op bij Lola Cedès. De zangeres maakt frisse Nederlandstalige pop dat vergelijkbaar is met de stijl van Froukje en S10. Tot nu toe heeft Lola Cedès twee ep’s uitgebracht en later dit jaar zal nummer drie verschijnen. Met “Satelliet” als populairste track, dat inmiddels de half miljoen streams op Spotify is gepasseerd, is het zeker de moeite waard om bij haar optreden een kijkje te nemen.

  • Wanneer: Vrijdag 13 september
  • Hoe laat: 18:25
  • Waar: Covebo Stage

Frans Duijts

Wellicht is dit een opvallende naam in dit lijstje. De doorsnee festivalganger zou zich mogelijk niet snel enthousiast uitlaten over de aankondiging van Frans Duijts op de line-up. Maar stiekem is het toch heerlijk om uit volle borst “Jij Denkt Maar Dat Je Alles Mag Van Mij” mee te zingen. Daarnaast heeft de volkszanger samen met Donnie meerdere hits uitgebracht die we ongetwijfeld voorbij gaan zien komen tijdens zijn optreden op Appelpop. Dus zorg voor een biertje in je ene hand en houd die andere vrij, want polonaises komen ongetwijfeld voorbij.

  • Wanneer: Zaterdag 14 september
  • Hoe laat: 21:30
  • Waar: Covebo Stage

Appelpop Logo

Appelpop 2024

Locatie
Nederland
Tiel, Nederland
Datum 13-14 september 2024
Line-up
Froukje
Roxy Dekker
Roxeanne Hazes
Tickets Kopen

Over de auteur ✍️

Samuel van der Lee

Ik maak deel uit van het pre-coverage team en maak af en toe wat designs, maar ik zit vooral voor alle gezelligheid en de uitjes bij Festileaks. Groot fan van Cera Khin. Daarnaast luister ik graag naar Lambrini Girls, The National, Frans Bauer, IDLES, John Tana, Arianna Puello en Opgezwolle. Ook ben ik dol carnaval (zowel Brabants als Limburgs carnaval) en de karaokebar is mijn kerk.

Meer van Samuel