Joost annuleert optreden Nirwana Tuinfeest 2024, vervanger blijft verrassing

Joost Klein @ Pinkpop 2024. Photo credit: Nikki Born / Festileaks.

Joost, de zaterdagheadliner van Nirwana Tuinfeest 2024, komt niet meer. Een vervangende act staat al klaar, maar die blijft tot het laatste moment geheim.

Na Biddinghuizen en Kiewit moest ook Lierop opeens op zoek naar een nieuwe headliner. De meest besproken Nederlandse artiest van het jaar, Joost Klein, die geboekt was om de zaterdagavond van het Nirwana Tuinfeest 2024 af te sluiten, heeft zijn show geannuleerd.

De organisatie ontving onderstaand statement van Team Joost:

Helaas moet Joost Klein zijn optreden op Nirwana Tuinfeest op 10 augustus annuleren.
Joost was heel graag komen spelen en we hebben er alles aan gedaan om deze annulering te voorkomen, maar het blijkt simpelweg niet haalbaar deze zomer. Met dank aan de geweldige festivalorganisatie is er een uitstekende vervanger gevonden.

Wie deze vervangende act is, blijft tot zaterdagavond 10 augustus 23:00 een verrassing.
De organisatie spreekt wel van een “meer dan” waardige vervanger. Klein’s optredens op onder meer Zwarte Cross 2024 en Concert At Sea 2024 gingen wel gewoon door. De zaterdag van Pinkpop 2024 werd geopend met een unieke show van de Fries.

De zaterdag Nirwana Tuinfeest 2024 bestaat onder meer uit The Vaccines, Selah Sue, Personal Trainer en Rudeboy plays Urban Dance Squad. Op vrijdagavond sluit Kiss-legende Gene Simmons af met zijn Gene Simmons Band.