Deze vijf acts moet je zien op Concert at Sea 2024

Photo credit: Femke Valks / Festileaks (Bospop 2022)

In het laatste weekend van juni staan we weer met onze voeten in het Zeeuwse zand. Maar welke artiesten kun je niet missen? Wij lichten vijf must-sees van Concert at Sea 2024 voor je uit.

Joost

Het voelt bijna een beetje tegenstrijdig: de serene kust en het relaxte strandgevoel met daartegenover de hyperactieve shows van Joost. Toch kunnen wij niet wachten op het energieke optreden van onze Fries. Joost was al hard aan het timmeren aan zijn carrière toen hij met ‘Europapa’ naar het Eurovisie Songfestival trok. Wie had kunnen raden dat hij – ondanks dat hij gediskwalificeerd werd – toch als winnaar uit de bus zou komen? Met een hoop nieuwe fans op zak, brengt Joost zijn enthousiaste shows vol gekkigheid en emotie naar het festivalstrand. Het is een van zijn eerste optredens sinds het songfestivaldebacle, dus we kunnen er niet om heen om de Friesenjung op onze must-sees lijst voor Concert at Sea 2024 te plaatsen. En op de vrijdag van het festival komen we er meteen achter welke provincie het beter doet: Zeeland of Friesland.

Vrijdag: 16:30 – 17:30

Typhoon

Het Nederhop-genie Typhoon staat op zaterdag op het programma. Glenn de Randamie neemt de luisteraar op kunstzinnige wijze mee in zijn emoties, met verhalen en melodieën die bij het brede publiek wat weten los te maken. Zijn meest recente plaat Lichthuis dateert uit 2020 en is een schoolvoorbeeld van persoonlijke teksten in combinatie met een prachtige verscheidenheid aan instrumenten. Het geloof, mentale gezondheid, relaties: wordt dit even een momentje van bezinning op het strand? Gelukkig valt er ook nog wat te lachen, want Typhoon heeft natuurlijk een aantal meezingers die niet kunnen ontbreken in zijn setlist. Wie kent ‘Bumaye’ (de originele versie!) of ‘Zandloper’ niet? Of het uiterst toepasselijke – naast zijn artiestennaam, natuurlijk – ‘Surfen’? Een uur dansen terwijl de zon het water aanraakt; dat wordt het optreden van Typhoon.

Zaterdag: 21:15 – 22:15

Nile Rodgers & Chic

Discobal aan en voetjes in het zand. Bevinden we ons op een beach club aan de kust terwijl we net een zomerse cocktail hebben besteld? Of hebben we al de afslag genomen naar een tentje met hits uit de jaren 80? Je zou het bijna denken bij deze beschrijving, maar het gaat natuurlijk over de funklegendes Nile Rodgers & Chic. Dat bewees Rodgers maar al te goed op de podia van Bospop 2023 en Pinkpop 2022. De muzikant heeft een repertoire aan discohits waar je u tegen zegt en is niet vies van een funky cover hier en daar. Zo raakte Rodgers met zijn gouden glitterhanden hits als ‘Get Lucky’ van Daft Punk of ‘Like a Virgin’ van Madonna aan, die hij ook live op de podia vertolkt in een hip jasje. In combinatie met zijn eigen knallers als ‘Le Freak’ en ‘Good Times’ kan dit alleen maar een groot strandfeest worden.

Vrijdag: 22:30 – 00:00

Racoon

We blijven in het thema, want de band die veel Nederlandse harten veroverde met de hit ‘Oceaan’ moet wel een act zijn die je niet mag missen. Racoon draait al meer dan 25 jaar mee in het muziekcircuit en heeft enkele Nederlandse klassiekers geleverd. De band produceert nummers in het Engels en Nederlands, en wisselt deze af tijdens hun live shows. Even schakelen dus (want meeblèren gegarandeerd), maar altijd goed voor mooie optredens op het Zeeuwse strand. De mannen zijn namelijk bijna net zo vastgeketend aan het festival als BLØF – en dat is nogal een prestatie als je niet zélf de organisator bent. Racoon verscheen in de afgelopen jaren meermaals op de Brouwersdam. Ook in 2024 ontbreken ze niet op het affiche. ‘Thuiskomen’, noemde de band uit Goes het wel eens. Dat zal dit jaar niet anders zijn.

Zaterdag: 20:00 – 21:00

Bløf

Mag je BLØF in een lijst met must-sees van Concert at Sea 2024 zetten of is dat valsspelen als je zelf de organisator bent van het festival? We hebben geen regels opgesteld voor deze lijst, dus we raden van harte aan om deze band niet over te slaan als je de tocht naar Zeeland hebt gemaakt. Bløf treedt elk jaar op op het festival, maar telkens weer is het een iconisch wederzien van band en land. De Zeeuwen brachten meerdere(!) live albums uit van hun optredens op Concert at Sea en wij betwijfelen of zij zich ergens meer als een vis in het water voelen dan hier. ‘Dansen aan zee’, ‘Zoutelande’, ‘Horizon’ – moeten we nog meer nummers oplepelen die fantastisch passen bij dit decor? Wie het hele weekend van de partij is, heeft geluk. De band speelt zelfs twee keer op het festival. Op donderdag wagen ze zich aan een reeks covers, en op zaterdag trekken ze hun eigen hits uit de kast. Het nummer ‘Zonsopgang boven Zee’ hebben ze al gemaakt, misschien is ‘Zonsondergang op Concert at Sea’ nog leuke inspiratie voor een nieuwe hit?

Zaterdag: 22:15 – 00:00

Concert at Sea Logo

Concert at Sea 2025

Locatie
Nederland
Ouddorp, Nederland
Datum 26-28 juni 2025
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen