5 redenen waarom je Big Thief moet checken op Lowlands 2024

Photo: Michael Buishas

Lowlands 2024 staat bijna op het punt te beginnen. Het is uitkijken naar een weekend vol verrassingen, verdwalen, gezelligheid en gekkigheid. Maar laten we absoluut de muziek niet vergeten. Eén van de optredens waar we reikhalzend naar uitkijken is Big Thief.

Big Thief is een Amerikaanse band die dit jaar optreedt op onder andere Lowlands 2024 en Sziget 2024. Ga je naar een van deze festivals toe, dan is de indiefolk band eigenlijk een must-see. Dus check het blokkenschema van het festival in Hongarije of van die in de polder om te kijken of jij al tijd hebt vrijgemaakt voor Big Thief, dan zetten wij ondertussen op een rijtje waarom dat een goede keuze is.

1. De stem van Adrianne Lenker

Adrianne Lenker is de zangeres van Big Thief die met haar stem een duidelijke stempel op het geluid van de band drukt. De ene keer klinkt het zacht en lief alsof ze de woorden naar je toefluistert. Op andere momenten is het vol passie en overtuiging. Er zit veel variatie in, maar de uniekheid blijft op alle momenten behouden, waardoor ze de aandacht gedurende een hele set makkelijk vasthoudt. Big Thief is een act die je het echte bandgevoel geeft op het podium, ze stralen in alles een eenheid uit, maar met Adrianne Lenker staat er ook een overtuigende frontvrouw te performen.

2. Intimiteit in de Bravo

Lowlands is een tentenfestival en de Bravo is de grootste volledig overdekte tent op het terrein. De plek dus waar artiesten hun shows intiem kunnen brengen aan een groot publiek. Big Thief is een band die dit gevoel in een optreden kan overbrengen, alsof je met z’n allen rond een kampvuur staat. De luistermuziek van de band gedijt het beste bij een rustige plek waar aandacht voor de muziek centraal staat. De kans dat dit op een gesloten podium lukt is velen malen groter dan op een grote mainstage. Ook op Sziget staat de act in de Revolut stage, wat een overdekte tent is. De plek en de muziek is er om een magische show te geven, nu het publiek nog.

Photo: Michael Buishas

3. Nieuw materiaal

Big Thief staat erom bekend om de setlist altijd af te wisselen zodat geen show hetzelfde is. Geen wonder dat fans altijd uitkijken naar welke nummers er gespeeld gaan worden. Dat zal nu alleen nog maar meer zijn, omdat er met nog niet uitgebracht materiaal getourd wordt. Het laatste album dateert uit 2022 en vorig jaar kwamen de twee singles ‘Vampire Empire’ en ‘Born For Loving You’ uit. In 2024 zijn er nog niet veel optredens geweest, maar als we een blik werpen op de setlist van 28 juli, dan zien we veel debuten en niet eerder uitgebracht werk staan. Wie weet wat ons allemaal te wachten staat in Biddinghuizen en Boedapest.

4. Schaamteloos de muzieksnob uithangen

Op Lowlands komen veel verschillende types mensen af. Vorig jaar waarschuwden we al voor de balans op het festival en een boeking als Big Thief juichen we daarom alleen maar toe. Voor de muzieksnob is het fijn om naar een band te kijken die streeft naar technische perfectie op het podium. Serieus met de muziek bezig zijn zonder poespas. Dat feestje dat komt later op de avond wel, hier draait het enkel en alleen om de muzikale uitvoering.

Photo: Michael Buishas

5. Wegdromend energie tanken voor het weekend

Indiefolk met unieke zang, met nieuw materiaal, omstandigheden wat voor een intiem optreden zorgt en een optreden waar de muzieksnob zijn hart kan ophalen. Deze bovengenoemde punten gecombineerd zorgen voor een show waarbij je heerlijk kan wegdromen. Op het moment dat je een fantastische show op de eerste festivaldag ziet weet je zeker, “hier kan ik het hele weekend op teren”. Dat is precies het optreden waarvoor Big Thief zorgt.

Lowlands Logo

Lowlands 2024

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 16-18 augustus 2024
Line-up
Justice
Fred again..
Goldband
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.