Camping B van Pinkpop moet mogelijk plaats maken voor bungalowpark Landal

Foto: Bart Heemskerk (Pinkpop 2018)

Camping B, de grootste en populairste camping van Pinkpop, moet wellicht plaats maken voor een nieuw bungalowpark van Landal Greenparks. Dit nieuws zorgt voor veel onrust onder de vaste bezoekers van het festival, dat jaarlijks duizenden muziekfans naar Landgraaf trekt.

Gemeente Landgraaf wil het gebied rond de Rouenhof, vlakbij Mondo Verde en Megaland, ontwikkelen tot een bungalowpark om zo meer toeristen naar het gebied te krijgen. Landal Greenparks heeft samen met aannemer Koenen Bouw en Kontour Vastgoed Nederland plannen ingediend. Ze gaan nu met de gemeente in gesprek om deze plannen verder uit te werken.

Gevolgen voor Pinkpop’s iconische Camping B

De mogelijke komst van het bungalowpark zou een flinke klap betekenen voor PinkpopCamping B is namelijk al jarenlang dé plek waar festivalgangers hun tenten opslaan en tot in de late uurtjes doorgaan. Camping B staat bekend om de levendige afterparty’s in de Desperados Area en Jan’s Feestcafé. Elk jaar trekt deze camping duizenden bezoekers die tot in de late uurtjes willen feesten. Camping B is bovendien strategisch gelegen: op 10 minuten lopen vanaf de parkeerplaats.

Toekomst nog onzeker

Wat deze plannen precies voor Camping B betekenen, is nog onduidelijk. Moet de camping verplaatst worden naar een andere locatie? Of gaat Pinkpop mogelijk bungalows aanbieden, zoals bij Best Kept Secret en andere festivals gebeuren? Volgens de plannen van gemeente Landgraaf passen er op het gebied, dat 28 hectare groot is, zo’n 150 tot 250 recreatiewoningen. Dit bekent een aanzienlijk aantal minder slaapplekken dan Camping B nu biedt, als de camping überhaupt in haar huidige vorm kan blijven bestaan.

Het lot van Camping B hangt dus aan een zijden draadje. Festileaks houdt je natuurlijk op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom dit hete hangijzer.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2025

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 20-22 juni 2025
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen