Advertisement

Alles over de festivalcamping van Pinkpop

Pinkpop 2018
Photo: Boy Janissen / Festileaks

Volgende week gaat Pinkpop alweer van start! Het plannen kan dus beginnen. Zodra je een weg hebt gevonden door alle clashes in het tijdschema, is het ook goed om na te denken over de campings. Heb je nog geen idee hoe of wat het best is? Geen zorgen, wij zetten hier alvast alle informatie op een rijtje. Zo kan jij makkelijk voor jou de beste keuzes maken.

Bij je weekendticket zit standaard een campingticket voor Camping A, Camping B en Camping C inbegrepen. Bij aankomst krijg je meteen je polsbandje. Let op: met alleen een dagticket kom je dus niet binnen. Deze campings werken volgens het first come, first served principe. Het is dus belangrijk om op tijd te komen als je graag het perfecte plekje wil op een bepaalde camping. Je kunt op alle campings terecht vanaf donderdag 15 juni 18:00 uur tot maandag 19 juni 12:00 uur. Maar welke camping moet je dan kiezen?

Camping A

Camping A is de kleinste camping van de drie reguliere campings die het Limburgse festival biedt. Daarnaast is het ook de meest dichtstbijzijnde kampeerplaats vanaf het festivalterrein. Je loopt vanaf je tent zo in een paar minuutjes het festivalterrein op. Het is dan ook geen verrassing dat deze camping populair is, meestal staat er al een tijd voor de campings opengaan een rij voor Camping A. Ook zijn er voorzieningen voor mindervaliden op deze camping. Als je na een dag Pinkpop nog energie over hebt, kun je nog doorfeesten bij de Desperados Area. Het programma hiervan wordt nog bekendgemaakt. Als je naar deze camping wilt is parkeerplek P3 het dichtstbij. Dat betekent wel ongeveer een kwartier strijden met al je bagage.

Camping B

De tweede camping van Pinkpop is verreweg de grootste en valt vooral aan te raden als je zin hebt om nog lang door te gaan. Camping B is namelijk de beste camping als het aankomt op de afters. Hierbij kan je zowel kiezen tussen de Desperados Area en Jan’s Feestcafé. Camping B is wat dichterbij de parkeerplaats (10 minuten vanaf P3), maar een stuk verder vanaf het festivalterrein (20 minuten lopen). Op deze camping biedt Pinkpop ook de optie om te kamperen met een standplaats van Festitent. Als je daarvoor kiest staat je tentje al klaar voor je, eventueel inclusief luchtbedden, slaapzakken, kussens en lantaarns. De opties hiervoor zijn voor dit jaar al uitverkocht.

Camping C

De laatste camping is vooral geschikt voor wie na een dag op het festivalterrein behoefte heeft aan wat rust. De camping is het verst gelegen vanaf het festivalterrein (30 min lopen) en er is geen feestprogramma. Ook hoef je niet enorm te tillen met je spullen, het ligt pal naast parkeerplaats P5. Om naar het festivalterrein te komen kun je in plaats van lopend ook de pendelbus pakken die vertrekt vlakbij de ingang.

Foto: Bart Heemskerk (Pinkpop 2017)

Glampink

Sinds vorig jaar biedt Pinkpop een extra camping genaamd Glampink. Deze camping is extra luxe en is alleen toegankelijk als je hiervoor extra een apart Glampink ticket koopt. Kosten hiervan variëren van €150,- tot €439,50,- per persoon, afhankelijk van het type accomodatie dat je kiest. Hiervoor krijg je in elk geval een vooropgezet tentje of huisje met luchtbed of matras. Op de Glampink kun je daarnaast gratis gebruik maken van douches en (doorspoel)toiletten. Ook is er een plein waar je in alle rust kunt genieten van eten en drinken van lokale ondernemers. De Glampink is slechts 15 minuten wandelen van het Pinkpop terrein. Wil je wel luxe kamperen, maar ook feesten? Geen zorgen, ook als je op Glampink overnacht kan je gewoon terecht bij de feesttenten op camping A en B. De camping was de eerste keer meteen zo’n succes dat de capaciteit ervan dit jaar is verdubbeld van 370 naar 804 plekken. Er zijn nog beperkt plaatsen beschikbaar.

Overige belangrijke info

De campings van Pinkpop zijn alleen geschikt voor tenten. Als je wil kamperen met een camper, caravan of vouwwagen kan je hiervoor terecht bij ‘De Watertoren‘ in Landgraaf. Ook is het handig je douchebeurten zorgvuldig te plannen. In de ochtend staat er namelijk altijd een enorme rij (zoals bij vrijwel elk festival). Wanneer je er nog zin in hebt zou je ervoor kunnen kiezen ’s avonds nog te douchen, dan is het vaak een stuk rustiger. Ben je benieuwd of wat je mee wilt nemen wel is toegestaan? Pinkpop heeft een overzicht gemaakt van alles dat wel en niet is toegestaan op de campings.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2023

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 16-18 juni 2023
Tickets Niet meer beschikbaar.