Eerste namen Wacken 2025 bekend: kanshebbers Graspop?

Photo credits: Ruben Schoenmakers

Wacken, en Graspop 2025 zijn nog ver weg. Toch zijn de eerste namen voor Wacken alweer bekend, en dat is voor álle metal liefhebbers goed nieuws. Het lijstje kanshebbers voor Graspop 2025, en Alcatraz 2025 is hiermee namelijk óók direct gevormd.

Bovenaan de affiche van Wacken 2025 pronken Machine Head, Saltatio Mortis, Papa Roach en Gojira. Ook lager op de poster vinden we interessante namen, waaronder Within Temptation, Dimmu Borgir, Apocalyptica, Mimi Barks, Dool en Celeste.

Graspop en Alcatraz 2025

De speculaties voor de line-up van de Belgische metalfestivals, Graspop en Alcatraz, worden hier mooi mee geholpen. Liefst drie van de bands stonden de afgelopen jaren nog als headliner op Graspop: Machine Head, Gojira en Within Temptation.

Na een overtuigend optreden op Graspop 2023, en een geweldige show op de Olympische Spelen lijkt Gojira een gedoodverfde headliner voor Graspop 2025. Ook Papa Roach maakt goede kans op een plekje op de poster van Graspop. In 2023 stond de Amerikaanse band voor het laatst op de Desselse heide. Destijds als logo band, is het tijd voor een trede hoger? Een derde mogelijke headliner dient zich aan met Within Temptation. De Nederlanders stonden voor het laatst in 2022 als headliner op het festival, tijd voor een opvolging hiervan.

Machine Head trad óók dit jaar, én vorig jaar aan op Graspop, allebei als headliner. Een b3b lijkt uitgesloten, wat de Amerikanen een interessante naam voor Alcatraz Open Air 2025 maakt dat meestal de week na Wacken plaatsvindt.

Ook op het verdere affiche staan nog voldoende interessante namen. Zo zou Saltatio Mortis in 2023 op Graspop optreden, maar moesten ze annuleren. In 2025 een herkansing? Een andere act die in 2023 opviel, maar ditmaal niet door afwezigheid, is Mimi Barks. De Berlijnse combineert hiphop met snijdende gitaren en elektronische beats, een opvallende verschijning op Graspop die volgend jaar zeker weer welkom is. En wat te denken van Dool, Celeste en Wind Rose? Mogelijkheden genoeg.

Denk jij al wel te weten wie er volgend jaar op de affiches van Graspop en Alcatraz pronken? En welke act hoop jij? Deel mee in de voorpret op het Festileaks forum met aparte topics voor Graspop 2025 en Alcatraz Open Air 2024.

Graspop Metal Meeting Logo

Graspop Metal Meeting 2025

Locatie
België
Dessel, België
Datum 19-22 juni 2025
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen